Vágólapra másolva!
Meglepő eredményekkel zárult a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulója. A Bundesliga hét végi rangadóján a Werder Bremen simán, 2-0-ra legyőzte a mély válságban lévő Bayern Münchent, míg a Bochum hazai pályán kiütötte a Herthát.

"Esélytelen volt a Bayern a Bremen ellen" - írta a Kicker a találkozót követően, s megemlítette, a Bajnokok Ligájában a csoportjában utolsó helyen záró bajro együttesnek mindössze két kapura lövése volt az egész találkozón. A csapatban ugyan sérülés miatt nem játszhatott sem Ballack, sem Elber - őket Hargreaves, illetve Santa Cruz pótolta - az eredmény és a mutatott játék súlyos válságra utal. A hazai együttesben Listztes Krisztián végigjátszotta a találkozót.

"Szörnyű mérkőzés volt, csak játszottunk, játszottunk, minden elképzelés és hit nélkül. Voltunk már nehéz szakaszban máskor is, akkor is sikerült megoldani a problémét" - nyilatkozta Oliver Kahn, a Bayern válogatott kapusa.

Király Gáborral és Dárdai Pállal a kezdőcsapatban szenvedett súlyos, 3-0-s vereséget a Hertha együttese, amely ezúttal Bochumban kapott ki. Igaz, a statisztika hazai sikert ígért. Tavaly márciusban egy nagy sorozat szakadt meg, akkor ugyanis 3-1-re nyert a berlini gárda, megszakítva ezzel a legrosszabb szériájukat. A Bochum ugyanis addig mindig győzött, a tizenhárom találkozó között akadt 5-0-s és két 4-0-s siker is. Az eredmény ismeretében kijelenthető: a tavalyi győzelem mindössze szerény fellángolás volt.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20021103abundesliga.htmlBundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

"Nincs elegendő pontunk" - nyilakozta a találkozó után kritikusan Huub Stevens, a Hertha trénere, majd hozzátette: "Egyszerűen rettenetes a helyzetkihasználásunk, a tökéletes játékot most a Bochum megmutatta nekünk." Dariusz Wosz, a Bochum csatára elégedett volt csapata és saját teljesítményével. "Az ember mindig megpróbál valami különlegeset nyújtani egykori együttese ellen. Azt hiszem, a mai nap nagyon sikeresen zárult számunkra."

Eredmények:
Bremen - Bayern München 2-0 (1-0)
gól: Daun (17.), illetve Krstajic (80.)

Bochum - Hertha 3-0 (0-0)
gól: Wosz (49.), Freier (79.), Gudjohnsson (90.)