Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülés szerint Claude Makelele januárban elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát, s Angliában vagy Olaszországban folytatja pályafutását. Meglehet, hogy helyére a Romában játszó Walter Samuel érkezik. Roque Juniort is kiszemelte a BL-címvédő, a Milan-hátvédért Michel Salgadót ajánlják föl cserébe.

A francia válogatott Makelele szerepel az Arsenal, a Manchester United, az AS Roma és a Juventus kívánságlistáján is. Sokáig állandó tagja volt a kezdőcsapatnak, de a szezon kezdete óta már nem, mert az argentin Esteban Cambiasso kiszorította a csapatból. Ráadásul irreális - Zidane-nal és Ronaldóval azonos - fizetést szeretett volna kiharcolni a vezetőknél, akik ezzel nem értettek egyet. Az sem elképzelhetetlen, hogy a madridiak játékoscserével oldják meg Makelele helyzetét, ugyanis kiszemelték az AS Romából Walter Samuelt. Jorge Valdano, a spanyol elitklub sportigazgatója ezen a héten már találkozott is az argentin védő ügynökeivel. A megegyezést azonban alaposan megnehezíti, hogy a klasszist 2006-ig köti szerződés jelenlegi klubjához, így csak igen drágán lehetne megvásárolni a játékost.

Továbbra sincs válság a Realnál/sport/focivilag/bl/20021031tovabbra.html

Az olasz sajtó is a Real Madridról "szerzett" információkat, miszerint a Real Madrid januárban leigazolná az AC Milan hátvédjét, Roque Juniort. A spanyolok Michel Salgadót adnák cserébe a brazilért, akinek távozása már csak azért is könnyen elképzelhető, mivel Alessandro Nesta érkezésével kiszorult a kezdő tizenegyből.

Ami pedig a madridiak "válságát" illeti: Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi elnöke is állást foglalt az ügyben. "Ha az jelenti a krízist, hogy a Real továbbjutott a Bajnokok Ligája első csoportköréből, akkor örülhetnek a szurkolók" - vette védelmébe a madridi futballistákat Samaranch. Mindenesetre Jorge Valdano, a klub sportigazgatója meglátogatta a keretet a csütörtöki edzés előtt és húszperces "fejmosást" tartott a játékosoknak.

A klub centnáriuma alkalmából egyébként nagyszabású gálát kíván rendezni a Real. Az idei világbajnokság társrendezőit, a Koreai Köztársaságot és Japánt egy-egy sztár képviseli majd a Világválogatottban: a két "kiválasztott" Szong Csong Gug a Feyenoordból, illetve Nakata Hidetosi a Parmából. A korábban december 18-ra tervezett találkozó időpontja még kérdéses, miként az is, hogy valóban a vb-győztes brazil válogatott akkori szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari irányítja-e a csillagok együttesét. Könnyen elképzelhető, hogy a Világválogatottban pályára lép Rivaldo, Andrij Sevcsenko és David Beckham is.

Az 1902. március 6-án alapított Real Madrid kilenc alkalommal volt első a BEK-ben, illetve a Bajnokok Ligájában és kétszer nyerte meg az UEFA-kupát. A Királyi Gárda huszonnyolcszoros spanyol bajnok és tizenhétszeres kupagyőztes.