Vágólapra másolva!
Magyar futballcsapatnak régen volt akkora esélye a győzelemre, mint csütörtökön a Ferencvárosnak a Stuttgart ellen, az UEFA-kupa második fordulójának első fellépésén. A zöld-fehérek hetven percig ellenfelük fölé nőttek, amit híven jelez a magasan a Fradi javára billenő 8-1-es kapura lövési arány. "Fájdalom", hogy a labdarúgást gólra játsszák, márpedig abból egyet sem szereztek Tököliék, így előny nélkül utazhatnak a november 12-én esedékes Neckar-parti visszavágóra.

Várható volt a pofozkodás a meccs előtt, hiszen ezt a két csapat ultrái közül egyesek előre "leszervezték". Aztán amikor a stuttgarti fanatikusok mintegy 40 fős állománya megérkezett az Üllői úti étterem elé, onnan előrelendültek a gyér hajú zöld-fehér kemény legények, s nem engedték kedvenc italuk elfogyasztására a vendégeket, akik így jobbnak látták mielőbb elfoglalni helyüket a lelátón. Sajnos nem ez volt az egyetlen atrocitás a találkozón, de erről később, hiszen a hangulat összességében már-már a régi szép időket idézte, a hazai B-közép látványos élőképpel készült a találkozóra, Garami József együttese pedig játékban felülmúlta a mindenki által esélyesebbnek tartott riválisát.

A kilencven percen keresztül zúgó "Hajrá Fradi!" és a remek atmoszféra jótékony hatással volt a ferencvárosi futballistákra, a hazai dominanciát jelezte, hogy a kispad mellett Felix Magath, a Stuttgart vezetőedzője gyakran protestált a kemény játékot engedő finn játékvezető ítéletei ellen. Egy kiragadott statisztikai adat is a magyar csapat fölényére utalt, nevezetesen: a 70. percben 8-0 volt a kapura lövési arány a Ferencváros javára, s amennyiben a ziccereit kihasználja, akár 3-0-ra is nyerhetett volna a zöld-fehér alakulat.

Eddig a feltételes mód, elvégre a futballban csakis a gólok számítanak, mindenesetre az nem véletlen, hogy Felix Magath stuttgarti szakvezető, valamint a német szakkomentátorok - köztük Paul Breitner, a Nationalelf egykori világbajnoka - a vendégek kapusának, Thomas Ernstnek a teljesítményét magasztalta az egekig. A futballisták közül Ernst kapuson kívül Zvonimir Soldót dicsérik a Stuttgartból, míg a vendéglátók csapatából Tökölit, valamint a Stuttgarter Kickersnél, az Alemannia Aachennél és az MSV Duisburgnál is megfordult Kapicot. A dpa hírügynökség szerint a test-test elleni küzdelemben erős magyarokkal szemben a Stuttgart nem találta saját ritmusát, a védelem pedig sebezhető volt. A mérkőzést élőben közvetítő német sportcsatorna, a DSF stúdiójában, illetve a találkozó során is többször elhangzott, hogy megbocsátható, ha a stuttgartiak ilyen teljesítménnyel is képesek döntetlent kivívni Budapesten. Nem adtak ki mindent magukból, mert tudták, hogy egymás után hat fontos összecsapás vár rájuk, a következő már szombaton a Leverkusen elleni idegenbeli bajnokin.

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Ki nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36582Királyék legyőzték Sztipánovicsékat, Szabics gólt lőtt/sport/magyarfoci/20021031uefakupa.html?pIdx=2

A Stuttgartnak a mérsékelt teljesítmény ellenére is jó esélye van arra, hogy bejusson a harmadik fordulóba - írta a Stuttgarter Nachrichten pénteki internetes kiadása. A továbbjutás létfontosságú a Bundesliga-csapatnak, mert a németek abban reménykednek, hogy egyre jobb és nevesebb együtteseket fogadhatnak majd a Gottfried Daimler-stadionban, s az egyre több néző, valamint bevétel enyhíthet anyagi gondjaikon. A minap napvilágot látott adat szerint a 2001-es üzleti év végén 16,6 millió euró volt a klub tartozása.