Vágólapra másolva!
A csütörtöki FTC-Stuttgart UEFA-kupa mérkőzés előtt mindkét együttesben akadnak gondok. A magyar együttesben Szkukalek, míg a német gárdában a kapus Hildebrand és a csatár Dundee sérült.

Bár az orvosok mára pihenőt írtak elő Szkukalek Igor számára, ám a ferencvárosi középpályás, miután konzultált a szakmai stábbal, külön futóedzést végzett. A futballista a tréning végén elmondta: nem fájt a combja, de csak szerdán, a labdás gyakorlás után dol el, hogy játszhat-e csütörtökön.

A Stuttgartnál viszont Sean Dundee bitosan nem léphet pályára az Üllői úton. A dél-afrikai születésű, de német állampolgár csatárnak az egyik tréningen meghúzódott a térdszalagja, emiatt most ismét pihenőre kényszerül. A jelentések szerint Dundee sem a Ferencváros, sem a Leverkusen ellen nem léphet pályára, és egyelőre kérdéses, mikor kezdhet el ismét edzeni. Ez nem kis érvágás a VfB-nek, hiszen Kevin Kuranyi mögött Dundee úgy a második legeredményesebb stuttgarti csatár, hogy ebben az idényben a többhetes kihagyás ellenére is három gólt szerzett.

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

Növeli a vendégek problémáit, hogy az első számú kapus, Timo Hildebrand sem edzhet hat hétig, mivel vírusos fertőzés támadta meg a lépét és a máját. Így a kapuban az a 34 éves Thomas Ernst áll majd, aki az Eintracht Frankfurtban együtt szerepelt Marek Penksával, a Fradi szlovák csatárával. A hosszú ideig sérüléssel bajlódott támadó a hétfői tréningen már jól mozgott, a jelek szerint hamarosan pályára léphet. Igaz, a Stuttgart ellen még nem biztos, hogy lehetőséget kap, ám a Békéscsaba elleni bajnokin szinte biztos a visszatérése.

Bánki József

[origo]