Vágólapra másolva!
Eddig remek őszt tudhat maga mögött Lipcsei Péter, a Fradi csapatkapitánya, aki mellesleg négy év után a válogatottba is visszakerült, ott pedig ismét alapember lett. Lipcsei, valamint a csapat kapusa, Szűcs Lajos szerint a Fradinak reális esélye van a továbbjutásra.

"Hatalmas bizonyítási vágy munkál bennünk, hiszen azon vagyunk, hogy kiverjük a Stuttgartot. Persze tudjuk, ez nehéz feladat lesz, mivel mindannyian tisztában vagyunk a német futball erényeivel. Többek között azzal is, hogy a Bundesliga-játékosok az utolsó leheletükig hajtanak, soha nem adják fel a küzdelmet, ráadásul gyorsan is futballoznak. Lisztes Krisztiántól és a többi, Bundesligában szereplő társunktól tudjuk, hogy a VfB együtteséből különösen négy labdarúgót, Soldót, Hlebet, Kuranyit és Balakovot kell kikapcsolnunk a játékból. Fontos még, hogy az első, Üllői úti meccsen ne kapjunk gólt. Ha egy, esetleg két góllal tudnánk nyerni idehaza, nem csupán az esélyeink nőnének meg, hanem hatalmas tömeg, legalább 4-5 ezer szurkoló is velünk tartana Stuttgartba" - mondta Lipcsei.

FTChttp://www.ftc.huVfB Stuttgarthttp://www.vfb-stuttgart.deHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

A Ferencváros őszi nagyszerű szereplésében elévülhetetlen érdemei vannak Szűcs Lajosnak, aki ráadásul jól ismeri a Stuttgartot, mivel két éve még a Kaiserslauternben védett. A Fradi-kapusa így látja a zöldek esélyeit.

"A Stuttgartnál nehezebb ellenfelet kaphattunk volna, gyengébbet semmiképpen sem. Bár a németek a párharc favoritjai, úgy érzem, nekünk is reális esélyünk van a továbbjutásra. Persze ehhez száznyolcvan percig tökéletesen kell koncentrálnunk. Jómagam egyetlen stuttgarti játékosra sem készülök külön, mert ez elvonná a figyelmemet, ráadásul több veszélyes futballista is akad a soraikban. Ami biztos, az eddigi legnehezebb fellépésünk következik."

Bánki József

[origo]