Vágólapra másolva!
A combsérülésből lábadozó Oliver Kahn azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy golfozott szombaton, a Bayern München-Hannover (3-3) labdarúgó Bundesliga-mérkőzés alatt. Ottmar Hitzfeld, a bajor csapat vezetőedzője védelmébe vette a válogatott kapust, aki azonban mégis büntetésre számíthat, ugyanis péntek este diszkózott, ahelyett, hogy sérült lábát pihentette volna.

"Kahnra a jövő vasárnapig nem számíthatunk. Az orvosokkal megbeszéltük, hogy ezalatt alapos kikapcsolódásra van szüksége" - mondta Hitzfeld. "Gyakorlatilag nem volt szabadságon a világbajnokság után, a Bayernben pedig csapatkapitányként állandó nyomás alatt játszik." A tréner véleményét osztja Rudi Völler, a vb-ezüstérmes német válogatott szövetségi kapitánya is: "Kahnnak időről időre rövid pihenőkre van szüksége, hogy ismét a legjobbját tudja nyújtani."

A Bayern-vezérkarból azonban nem mindenki ért egyet azzal, hogy a kapus éppen csapata hazai találkozójának megtekintése helyett választotta a golfot. Uli Hoeness menedzser beszélni is akar Hitzfelddel az esetről.

Ezek után jutott a golfozás felett még szemet hunyó Hitzfield fülébe a hír, miszerint Kahn a golfjátszma előtt, még péntek este diszkózott, ahelyett, hogy sérült lábát pihentette volna. "A fizetéséhez illő bírságot kell majd fizetnie" - jelentette ki Ottmar Hitzfeld vezetőedző. Kahn otthon akart "pihenni", így hazatért szülővárosába, Karlsruhébe. A semmittevés helyett azonban elment este szórakozni, másnap pedig golfozni ment.

A 33 éves Kahn a Milan elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, egy vetődés után combhúzódást szenvedett.