Vágólapra másolva!
Ezen a héten jobbára a Borsodi Ligából válogattunk, mivel légiósaink - Bodor Boldizsár és Szabics Imre kivételével - vagy nem is játszottak, vagy nem alkottak maradandót. Az előző hét csapatából egyedül Lipcsei Péternek sikerült megtartania pozícióját.  
Milinte Árpád (Videoton): A fehérvári kapusnak jóideje ünnep az MTK elleni mérkőzés, ilyenkor ugyanis kivételesen tétmeccsen védheti csapata kapuját, mivel egy kölcsönadási megállapodás miatt a kék-fehérek ellen nem szerepelhet a Vidi első számú hálóőre, Végh Zoltán. Szombaton is Milintére várt a feladat, hogy megvédje a hálót az idény eddigi leggólerősebb csapatának rohamaitól. Ez maximálisan sikerült, még Illés Béla sem tudott kifogni a beugró kapuson, noha büntetőből is próbálkozhatott a gólkirály-jelölt. Arról pedig már igazán nem Milinte tehet, hogy - finoman szólva - a Videoton támadói sem álltak a helyzet a magaslatán.
Komlósi Ádám (MTK): Ahogy Milinte, Komlósi is jól tette a dolgát a Sóstói-stadionban, ami nem is volt olyan nehéz, tekintve hogy a hazaiak korántsem gyakoroltak rettenetes nyomást a listavezető védelmére. A hórihórgas hátvéd beválogatása sokkal inkább az egész eddigi szezonban nyújtott megbízható teljesítményének szól, az előző évekhez képest kifejezetten sokat tisztult, fejlődött a játéka.Jurica Karabatic (Győr): A horvát hátvéd a negyedik fordulóban csereként lépett először pályára a Győrben, azóta viszont meghatározó játékosa lett a csapatnak, és valamennyi bajnoki mérkőzést végigjátszotta. A Békéscsaba elleni meccs ideális alkalomnak tűnt, hogy első magyarországi gólját is megszerezze. Megszerezte, az ETO pedig egy 5-2-es győzelemmel feliratkozott a viharsarkiakat bucira verő együttesek sorába.Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot): Ezen a héten Szabics Imre mellett a belga középcsapat tehetsége képviseli légiósainkat az összeállításban. A fiatalal védő a Gent elleni bajnokin is végig a pályán volt, s egy bal oldali szólóval ő indította el az első gólt eredeményező akciót. A GBA végül - többek között Bodor hősies védekezésével - 2-1-re nyert.Szamosi Tamás (ZTE): Ugyan még mindig döcögős a címvédő játéka, ám a kötelező győzelmek megszerzése már azt mutatja, hogy kezdi visszanyerni régi formáját a Zalaegerszeg. A héten két mérkőzésen is pályára lépett Bozsik Péter csapata, először szerdán a Békéscsabát győzte le (4-2), majd szombaton a Kispestet verte (2-0) hazai pályán. Szamosi Tamás nem csak a védelem bal oldalán játszik magabiztosan, de a két találkozón több jó felfutással és ígéretes beadással is kitűnt.
Sira István (Sopron): Komjáti András szavaival élve győzelemmel felérő döntetlent ért el a Sopron Debrecenben, hiszen háromszor is egyenlíteni tudtak a vendégek. Sira István kétszer vette be Tomic kapuját, de ettől eltekintve is csapata egyik legjobbja volt.Szanyó Károly (Győr): Az ETO játékmestere valószínűleg akkor is bekerült volna a hét csapatába, ha csak tizenhat percet játszik a Békéscsaba ellen. Ennyi idő ugyanis éppen elég volt neki, hogy két góllal eldöntse a három pont sorsát, ráadásul az első találata - egy huszonkét méteres szabadrúgásból volt eredményes - igazi mestermunka volt.Lipcsei Péter (FTC): Az őszi idény egyik főszereplője kétségtelenül Lipcsei Péter, aki hétről hétre igazi vezéregyénisége a jó erőkből álló Ferencvárosnak. Nagy hatékonysággal gyűjti be a labdákat, mozgatja a csapatot és a legszebb korszákat idézve a gólokat is szép számmal rúgdossa. A Siófok ellen is duplázott, s ha így folytatja, akkor nem csak a mi válogatottunkban tartja meg pozícióját.Böőr Zoltán (Debrecen): A debreceniek üdvöskéjének minden adottsága megvan ahhoz, hogy tartósan is a legjobbak közé emelkedjen. Lendületes, jól cselez, veszélyes a kapura és a rúgótechnikája is figyelemre méltó, amit a Sopron ellen is bebizonyított. Huszonnégy méterről, futtából, bombagóllal vette be a kaput.
Kenesei Krisztián (ZTE): Kenesei újra jó formában van, a Kispest ellen szerzett két technikás találatával gyakorlatilag egymaga döntötte el a mérkőzést. A  tizenöt méterről lőtt ollózós góljáról pedig csak azért nem mondhatjuk, hogy egyedülállóan szép találat volt, mert a Sopron ellen már végrehajtott egy hasonló bravúrt.Szabics Imre (Sturm Graz): Az elmúlt hetekben fokozottan érdemes volt figyelemmel kísérni a Sturm eredményeit, hiszen jó esély volt rá, hogy a gólszerzők között felfedezzük az exferencvárosi támadó nevét. Szabics ezúttal az Admira Wacker elleni 3-0-s győzelem alkalmával nyitotta meg a gólok sorát, s noha inkább kupaspecialistának számít, ez volt az idényben a nyolcadik gólja az osztrák bajnokságban.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)