Vágólapra másolva!
A hét végén rendezik a Borsodi Liga 12. fordulóját, amelynek nyitómérkőzését a VfB Stuttgart elleni jövő csütörtöki UEFA-kupa összecsapásra készülő, jelenleg második helyen álló Ferencváros és a hatodik Siófok játssza az Üllői úton.

Úgy ahogyan egy hete Egervári Sándornak, most Csank Jánosnak lehet furcsa érzése a hét vége rangadóján. A Siófok mestere ugyanis éppen az Üllői útra, azaz legutóbbi állomáshelyére látogat, ahol bajnoki címet is szerzett a zöld-fehér együttessel, ezúttal azonban a vendégkispadon jut számára hely.

A siófoki gárdából Németh kapus, Szalai és Schwarcz hiányzik sérülés miatt, s ami még érdekessé teheti a találkozót, az az hogy, a kezdőcsapatban három olyan labdarúgó (Koller, Schultz, Fülöp) is található, aki korábban játszott a Fradiban. A zöldeknél egyedül Károlyi sérült, míg Kriston (aki öt éve még siófoki színekben lőtt gólt az Üllői úton) sárga lapjai miatt nem szerepelhet. Még az is előfordulhat, hogy meglepetésre nem Szili vagy Leandro kap helyet a támadósor bal oldalán, hanem a sérüléséből felépült Marek Penksa. Ő tartalék-mérkőzéseken már játszott, s lehet, beszáll az élvonalban is.

Csank örömmel tér vissza az Üllői útra/sport/magyarfoci/20021024csank.html

Érdekesség, hogy az utolsó öt FTC-Siófok találkozóból háromszor is vendégsiker született: 1993-94-ben 3-1-re, 1997-98-ban 2-0-ra, az eddigi utolsó, 1999-2000-res mérkőzésen pedig 2-1-re nyert a Siófok.

A várható kezdőcsapatok:
FTC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Bognár, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro
Siófok: Csernyánszki - Pantic, Kuttor, Koller - Grósz, Erős, Sipeki, Schultz, Gaál - Fülöp, Szabó Cs.

A szombati összecsapások legizgalmasabbika a Dunaferr újpesti vendégjátéka lehet. A hazai együttes sokkal stabilabban szerepel idén, így inkább a liláknak akad több veszítenivalójuk. A csapatban két játékos eltiltás miatt hiányzik: Vlaszákot piros lapja, Szélesit pedig három sárgája száműzi a lelátóra. A csapatban Kozel és Medgyesi még sérült, de kérdéses Móri játéka is. Az ellenfélnél Bagoly, Jäkl, valamint Horváth Péter továbbra sem állhat Tornyi Barnabás rendelkezésére.

A Győr a Békéscsabát fogadja, s totónyelven szólva talán a legbiztosabb egyest húzhatja be a rubrikába. A viharsarkiak hullámvölgyben vannak, igaz, Zalaegerszegen két perc is majdnem elég volt a pontszerzéshez. Futaki, Fehér és Cseke nem játszhat. Győrött Böjte, Nagy Tamás és Semeník hiányzik a keretből, de nélkülük is győzelmet vár Tamási Zsolt, az ETO szakvezetője.

A Borsodi Liga menetrendje/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlA Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20021018aborsodi.html

A bombaformában lévő Debrecen a Sopronnal meccsel, s miután a harmadik helyezett hazai együttes hetek óta kiválóan szerepel, Sumudica megállíthatatlan, a Hajdúság győzelmet vár. Ugyan Balog Zsolt lábtörés miatt nem játszhat, még a betegségből felgyógyult Vincze Gábor és az eltiltását letöltő Szekeres is a szakvezetés rendelkezésére áll. Sopronban Tóth András és Horváth is kisebb sérüléssel bajlódik, Majoros és Fehér eltiltása viszont lejárt, ám az egykori debreceni középpályás sérült, csakúgy, mint Tiber.

A Videotonhoz az MTK látogat, azaz a Fradi elleni derbit követően nem pihenhettek sokat a fehérváriak. Várhidi Péter egy hete úgy értékelt, hogy a mutatott játékkal minden csapatot legyűrtek volna, kivéve a zöldeket. Most itt a lehetőség a javításra, kérdés, milyen a csapat hangulata azt követően, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezete megállapította, rengeteg pénzzel tartozik a klub a játékosoknak, sőt, a légiósok gyakorlatilag még egy fillért sem kaptak.

A Zalaegerszeg ezúttal a Kispest ellen lép pályára, még mindig Nagy Lajos, Molnár és Ilic nélkül. A Honvéd pontszerzésben reménykedik, ezt erősítheti, hogy lejárt Dorel Balint és Marius Sasu eltiltása is.

Lipcsei kettőt lőtt a Videotonnak/sport/magyarfoci/20021019kapaszkodik.html?pIdx=3Sumudica kiütötte a Békéscsabát/sport/magyarfoci/20021019kapaszkodik.html?pIdx=1