Vágólapra másolva!
Minden bajnokságnak megvan a maga rangadója fordulóról fordulóra. Nem lesz ez másképp a hét végén sem, amikor a Bundesligában Bremen-Dortmund, a Serie A-ban Lazio-Roma, a Premiershipben Liverpool-Tottenham, a Primera Divisionban pedig Real Sociedad-Santander összecsapásokra kerül sor.

A Bundesligában a Bremen-Dortmund összecsapás jelenti a rangadót, hiszen a bajnokság második és harmadik helyezettje mérkőzik egymással. Tavaly a Westfalenstadionban 1-1-es döntetlen lett az eredmény, így nem javult az utóbbi hat mérkőzés átlaga, amelyben két-két hazai siker és döntetlen mellett kettő dortmundi győzelem is található. A Werderben Banovic váll-, Barten pedig térdoperáció miatt hiányzik, Friedrich húzódással bajlódik, Tjikuzu pedig még nem bűnhődött eleget, így továbbra is a tartalékok között edz. A Lisztes, Micoud, Charisteas, Ailton négyes nagyban hozzájárulhat a sikerhez. A vendégeknél Fernandez és Addo sérült.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20021019abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A Herthára sem vár könnyű mérkőzés, noha a tabellán jelenleg kilenc hellyel előrébb szerepel, mint ellenfele, a Leverkusen. A berlinieknek van miért javítani a mérlegükön, hiszen eddigi nyolc találkozásukkor mindössze kétszer tudták legyőzni a Bayert: az első, 1979-es (3-0) és az előző szezonbeli mérkőzésen (2-1). A Kicker szerint Király és Dárdai is kezdő lesz, Van Burik, Simunic és Mladenov nem léphet pályára. A Bajnokok Ligájában jól szereplő Leverkusen két játékost kénytelen nélkülözni: Nowotny edzéshiánnyal küzd, Zivkovic piros lapos.

Reménytelen helyzetbe került a Bayern a BL-ben/sport/focivilag/bl/20021023abltagsagert.html

A Bayern München a szégyenteljes BL-szereplés ellenére vezeti a német bajnokságot, ezúttal a Hannovert fogadja az Olimpiai-stadionban. A győzelem nemcsak a jelenlegi formákat tekintve nem lehet kétséges, de ezt támasztja alá a statisztika is. Az eddigi tizenhárom müncheni találkozón mindössze egyszer nem tudott nyerni a Bayern: 1966 novemberében 0-0-s eredmény született. Utoljára 1989 áprilisában csapott össze a két gárda egymással bajnokin, akkor a Bayern 4-0-ra nyert, ami még szerény eredménynek is mondható a korábbi 6-0-s és kétszer 7-2-es kiütéshez mérten. A hazai együttesben Kahn, Hargreaves és Deisler nem szerepelhet, Ralf Rangnick együttesében Diouf eltiltott, Kaufman és José Manuel sérült.

A Ferencváros UEFA-kupa ellenfele, a VfB Stuttgart a Cottbus ellen tarthat főpróbát, s mivel idén még nem kapott ki a Gottlieb-Daimler-stadionban, várhatóan nem az utolsó helyezett Energie ellen szakad meg a sorozat. A hazaiaknál egyedül Hildebrand sérült, a vendégeknél Schröder, valamint Vagner is maródi. A csapatban magyar hírmondónak csupán Lőw Zsolt maradt, Miriuta gyenge formája miatt el sem utazhatott Stuttgartba.