Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint Luiz Felipe Scolari is esélyes arra, hogy felváltsa Giovanni Trapattonit az olasz labdarúgó-válogatott élén. A brazil együttest világbajnoki címig vezető edző mellett Dino Zoffot, Franco Baresit és Gianluca Viallit emlegetik jelöltként az újságok.

"Egy barátomtól hallottam a hírt, ami nagy boldogsággal tölt el. Örömmel vállalnám a feladatot" - mondta Scolari. "Lennének elképzeléseim a problémák megoldására, elsősorban a válogatott és a klubok kapcsolatát kellene rendezni. Biztos vagyok abban, hogy hasonló sikereket érnék el, mint Brazíliában.

Scolari lesz az Arsenal tanácsadója/sport/focivilag/20021011scolari.html

Az olasz szövetség novemberben dönt Trapattoni további alkalmazásáról, illetve az esetleges utód személyéről. "Nagyon kényelmetlen helyzetben vagyunk, de muszáj valamit tennünk csapatunk eredményesebb szereplése érdekében" - mondta a hét elején Franco Carraro a szövetség elnöke, aki a Wales elleni 2-1-es vereséget követően teljes körű elemzést kért a válogatottról.

A 9. csoportban Olaszország eddig három mérkőzést játszott a 2004-es Európa-bajnokság selejtezőjében, s 4 pontjával csak a harmadik Wales és Jugoszlávia mögött.