Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga második fordulójából elhalasztott mérkőzésen a ZTE végig irányította a játékot, ám a védelem hibái miatt majdnem pontot ajándékozott a sereghajtó Békéscsabának. A hajrában azonban kétszer is betalált a bajnokcsapat, és 4-2-re győzőtt.

Borsodi Liga, második forduló:
Zalaegerszeg - Békéscsaba 4-2 (2-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző
vezette: Ábrahám
ZTE: Turi - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Szamosi - Faragó (Koplárovics, 61., Csóka 83.), Ljubojevic (Sabo, 69.), Vincze O., Balog - Kenesei, Egressy
Békéscsaba: Fekete - Lapsánszki (Szabó S., 65.), Gabala, Udvari, Vincze Z. (Hoffmann, 66.) - Braga, Szilveszter, Megyesi, Szeverényi - Tóth Gy., Keresztúri
gól: Faragó (18.), Vincze O. (32.), Sabo (84.), Csóka (92.), illetve Keresztúri (77.), Hoffmann (79.)

Hiába fogadkozott Garamvölgyi mester, hogy a 6-1-es debreceni zakó után csapata mindent megtesz majd a sikerért, a békéscsabaiak elég álmosan mozogtak, Faragó pedig a 18. percben egy szép találattal vezetést szerzett a bajnoknak. Félóra után növelték előnyüket a hazaiak, Vincze Ottó lövése után a Békéscsaba a 32. gólját is megkapta ebben az idényben. Szilveszter hozhatta volna közelebb az Előrét, de hatalmas helyzetben hibázott.

Fordulás után Szeverényi félfordulatból tüzelt, Turi reflexből belekapott a labdába. A túloldalon az aktívan focizó Egressy, majd Szamosi riogatta a csabai portást, de gól nem lett a helyzetekből. A 77. percben Budisa nagy hibáját Keresztúri váltotta gólra, majd óriási meglepetésre egy perccel később Hoffman fejjel egalizált.

Bozsik Péter átszervezte csapatát, lehívta a csereként beállt közönségkedvenc Koplárovicsot, feltolta a csatársorba Budisát, és mindent elsöprő rohamokat vezényelt. Nem is maradt el az eredmény, a két csereember, Radu Sabo (aki sokadszorra mentette meg a Zetét) és Csóka betalált, így a zalaiak - ha nehezen is -, de otthon tartották a pontokat.

18. perc: Vincze Ottó indította a bal oldalon Egressyt, akinek beadását Faragó 18 méterről, kapásból úgy bombázta a jobb felső sarokba, hogy a labda a kapufát is érintette (1-0).

32. perc: Kenesei cselezgetett a 16-oson belül, majd visszagurította a labdát, Vincze O. 15 méterről lőtt, s a labda Fekete kezei között került a jobb alsó sarokba (2-0).

77. perc: Keresztúri lépett ki a könnyelműsködő védők közül, elhúzta a labdát a kifutó Turi mellett és 8 méterről a kapu közepébe gurított (2-1).

79. perc: a csereként beállt Hoffmann az oldalvonalról középre próbálta ívelni a labdát, amely lecsúszott a lábáról és a meglepett Turi mellett a hosszú sarokba hullott (2-2).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021018aborsodi.htmlEredmények, menetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

84. perc: Sabo fordult le a védőkről és 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (3-2).

92. perc: Kenesei szöglete átszállt a védők fölött, Csóka két lépésről helyezett a hálóba (4-2).

Bozsik Péter: "Zsinórban második hazai mérkőzésünkön a második győzelmünket arattuk, de ennél sokkal több pozitívumot nem tudok elmondani a meccsről. Talán nagyobb alázattal kellene futballoznunk."

Garamvölgyi Lajos: "Úgy érzem, hogy ha valamikor, akkor ma megfoghattuk volna a Zalaegerszeget. Ezzel persze nem azt mondom, hogy sikerük nem megérdemelt. Jó volt újra Egerszegen járni, jól esett, hogy sokan még mindig nem felejtettek el."

Zsámár Roland