Vágólapra másolva!
Hatezer eurós (1,5 millió forint) pénzbírsággal sújtották Mario Baslert, a Kaiserslautern labdarúgócsapatának játékosát, amiért nyilvánosan szidalmazta a Leverkusen elleni bajnoki mérkőzés játékvezetőjét.

"A bíró megérdemelt volna egy nagy pofont a mai produkciójáért" - "értékelt" a középpályás a múlt szombaton 1-0-ra elveszített összecsapás után a ZDF televíziónak adott interjúban. A Német Labdarúgó Szövetség illetékesei a bírság mellett külön figyelmeztették Baslert, hogy vigyázzon a nyilatkozataival, mert legközelebb, hasonló esetben eltiltással is számolnia kell.

A Bundesliga eredményei/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

Rudi Völler, a válogatott szövetségi kapitánya szerint Fredi Bobic visszatérhet a nemzeti csapatba. "Fantasztikus a mérkőzésenkénti gólátlaga, és aki ennyiszer eredményes, arra mindig számítok" - mondta a szakvezető a 30 éves csatárról, aki a Hannover játékosaként öt mérkőzésen hatszor talált az ellenfelek kapujába a Bundesligában.

Bobic eddig összesen tizenkilencszer volt válogatott, utoljára négy éve játszott a legjobbak között. Németország legközelebb november 20-án lép pályára, amikor barátságos mérkőzésen Hollandia lesz az ellenfél.