Vágólapra másolva!
A vasárnapi Nürnberg-Stuttgart bajnoki mérkőzésen Pölöskei Gábor, a Ferencváros pályaedzője is jelen volt, a derbin a zöldek UEFA-kupa ellenfele 2-1-re legyőzte frank vendéglátóját. Pölöskei, aki Garami József szakmai igazgató első számú segítője, sok tapasztalattal gazdagodott németországi "kirándulása" során.
A hajrában fordított a Stuttgart/sport/focivilag/20021020ahajraban.htmlBalakov összeveszett stuttgarti edzőjével/sport/focivilag/20021018megsem.html

"Ahogy mifelénk mondani szokás, a Bundesliga más kávéház" - kezdte Pölöskei, majd így folytatta: "Persze, eddig is tisztában voltunk a német csapatok erényeivel, ami a Stuttgart esetében egy rendkívül gyors csapatot jelent. A Messe-stadionban 30 ezer néző előtt ugyan a Nürnberg szerezte meg a vezetést, s a Stuttgart csak az utolsó tíz percben fordította maga javára a mérkőzést, ám Felix Magath együttese végig jobban futballozott. A gólokat a két csatár, Kuranyi és Amanatidisz lőtte. A VfB játékosai az átlagosnál is gyorsabbak, talán csak a horvát Soldo a kívétel ez alól, ám nála meg olyan jó helyen van a labda és olyan remekül fogja össze az együttest, mint nálunk Lipcsei Peti. A bolgár válogatott Balakov egyébként nem játszott Nürnbergben, megeshet, hogy Magath megsértődött rá, mert kérése ellenére pályára lépett a múlt heti két Eb-selejtezőn. A Stuttgart pályaedzője - aki mellesleg megnézte a Videoton elleni bajnokinkat - viszont azt mondta, hogy sérült az irányító. Mindenesetre mi úgy készülünk, hogy játszik ellenünk Balakov. Mint ahogy nagyon kell ügyelnünk a két szélső középpályásra, akik szinte jobb- és balszélsőt játszanak: a jobb oldalon Seitz, a bal oldalon a fehérorosz Hleb villámgyorsan képes az ellenfél védelme mögé kerülni, elöl pedig a brazil Kuranyi még náluk is nagyobb rajtsebességgel rendelkezik. A vasárnapi bajnokin a Nürnberg sem tudta megbontani a vendégeket, ami mindent elárul a Stuttgart masszív védekezéséről. Nagyon nehéz meccsre kell tehát felkészülnünk, de ezt eddig is tudtuk, ahogyan azt is: nem mi vagyunk a párharc esélyesei, ettől függetlenül nem adjuk fel a reményt, s már az Üllői úton 'rámegyünk' a német csapatra, lelkes közönségünk előtt nem is tehetünk mást."

Lipcsei kettőt lőtt a Videotonnak/sport/magyarfoci/20021019kapaszkodik.html?pIdx=3

A pályaedző szavai után megtudtuk még, hogy a Fradi szeretné elhalasztanai a Kispest elleni bajnoki mérkőzését, ami a stuttarti visszavágó előtt lenne esedékes. A zöld-fehér egyesület a játékosok túlterheltségével indokolja a halasztást, elvégre a válogatottban is öt ferencvárosi - Dragóner, Gyepes, Lipcsei, Tököli, Gera - vállalt szerepet, a bajnoki és a Magyar Kupa fellépések mellett pedig egyre kevesebb pihenő jut az említett labdarúgók számára. Amennyiben a Kispest és a Liga is hozzájárul a mérkőzés átütemezéséhez, akkor a Fradi-futballistáknak hat nap adatik meg a stuttgarti meccsre való felkészülésre.

Bánki József