Vágólapra másolva!
A hét végén a Bundesligában magyar rangadót játszottak, ugyanis a Cottbus-Hertha mérkőzésen négy magyar játékos is pályára lépett. A berlinieknél Király Gábor és Dárdai Pál, míg a cottbusiaknál Vasile Miriuta és Lőw Zsolt is lehetőséget kapott, a mérkőzést pedig a vendégek nyerték 2-0-ra.
A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021019abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A magyar szempontból mindenképpen kiemelt jelentőségű 90 percről Dárdai Pál, a magyar válogatott és a Hertha középpályása beszélt: "Szerencsére sima győzelmet arattunk Cottbusban, noha az első húsz percben inkább Miriuta Laciék játéka dominált. Az első gólnál egy jobb oldali beívelést Piplica, a Cottbus kapusa elnézett, bevédte a labdát, s ezzel minden el is dőlt. A cottbusiaknál Miriuta a jobbak közé tartozott, akárcsak Lőw Zsolt, ám ha továbbra is így játszik a csapatuk, annak sima kiesés lesz a vége. Király Gabi természetesen végig a pályán volt, nekem pedig most is húsz perc adatott meg a játékra, amit kivételesen nem is bántam, hiszen már a válogatott San Marino elleni fellépésén éreztem, nem vagyok topon, majd be is lázasodtam. Az elkövetkezendő napokban tehát kipihenhetem magam, mert nagy sorozat előtt állunk. Előbb fogadjuk a Leverkusent, majd a vetélytársak közül a Bayern München, a Bremen és a Wolfsburg ellen is meccselünk. Egyébként örültünk a Bremen hannoveri döntetlenjének, amit a már Dortmundban is leírt Fredi Bobic hozott ikszre a hazaiaknak. Immáron a negyedik helyen állunk a tabellán, a bajnokság elején elhullajtott pontokat 'véres verejtékkel' visszahoztuk, ám most, a nagy széria során dől el, mennyire vagyunk profik."

Bánki József