Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-közvéleményhez csatlakozva Peter Shilton kijelentette: lejárt David Seaman ideje a válogatottban. A kapus a szerdai Eb-selejtezőn kapott potyagólja után lett bűnbak.

"A legjobb kapusok ritkán hibáznak, ő viszont egyre többször, s mindig látványosan. Szerintem le kellene mondania a nemzetközi szereplésről" - mondta a legenda, aki 1990-ben, 41 évesen köszönt el a válogatottól. "Egyébként kedvelem Davidet, hiszen éveken át nagyszerű szolgálatot tett a csapatnak. Azt hiszem, hogy a világbajnokság után szeretett volna elköszönni, de közbejött Ronaldinho gólja. A csúcson akart búcsúzni, s nem úgy, hogy emlékezetes hibája marad meg a szurkolók emlékezetében. Ezért folytatta, javítani akar. Szerintem viszont nem kellene megvárnia, amíg elüldözik őt."

Az Eb-selejtezők menetrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.htmlEb-selejtezőhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=43415

A macedónok elleni szerdai 2-2 után lett újra Seaman a bűnbak, ugyanis a 11. percben szögletből kapott gólt. A lapok többségének az volt álláspontja, hogy a 39 éves hálóőr már nem a régi, jobb lenne, ha nem szerepelne többet a válogatottban. Véleményük alátámasztására felhozták, hogy a vb-n és a Premier League-ben is akadt egy-két hasonló baklövése az utóbbi időben.

Másként vélekedik viszont minderről a szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson, aki az Eb-selejtező után kijelentette: a kapus továbbra is élvezi a bizalmát.

A válogatott kapitánya mellett az Arsenal edzője, Arsene Wenger is védelmébe vette Seamant. A francia szakember szerint csak Seaman éveinek száma idegesíti az emberek többségét. "Hiába 39 éves, mégis ő a legjobb" - mondta Wenger.

A francia tréner biztos abban, hogy Seaman-t nem fogja megtörni az ellene indított "hadjárat", sőt, már a szombati, Everton elleni bajnokira túlteszi magát a kritikákon.