Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezők után ismét visszatér az élet a kontinens bajnokságaiba. A topligák hét végi kínálatából a legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapás az olasz Serie A rangadója, az Internazionale-Juventus mérkőzés lesz, de a spanyol Atletico Madrid-Valencia, és az angol Leeds-Liverpool csata is sok izgalmat rejthet.
A benzinkutas kis híján romlást hozott a német focira/sport/focivilag/20021017abenzinkutas.html

Annak ellenére, hogy a német lapok még mindig a Feröer-szigetek elleni szerény, 2-1-es Eb-selejtező sikerrel foglalkoznak, a hét végén nem áll meg az élet, s tovább folytatódik a hazai labdarúgó-bajnokság. Ráadásul rangadóra kerül sor, olyan mérkőzésre, amelyet évekkel ezelőtt még valóban a legjobb meccsek között emlegettek volna, most viszont csupán az alsóházban találkozik egymással a Leverkusen és a Kaiserslautern. A Bayer legutóbbi három hazai meccsét nyerte ellenfelével szemben, várhatóan a sorozatot nem szakítja meg most sem. Berbatov sérült, az ellenfélnél Lembi, Sforza, Gabriel, Hristov, Anfang és Malz hiányzik.

Klose eladása mentheti meg a Kaiserslauternt/sport/focivilag/20021002klose.html

A csapat háza táján azonban nagy az öröm, hiszen úgy tűnik, sikerült kicsit kilábalni a pénzügyi válságból, s lehet, még Miroslav Klose, az együttes legjobbja is marad. A csapat ugyanis pestiesen szólva "zaciba tette" a válogatott támadót, pontosabban a vele kapcsolatos transzferjogokat ötmillió euróért eladta a Rajna-Pfalz tartományi lottótanácsnak. "A lottózó segített a klub történetének legnehezebb időszakában, ezért nagyon hálásak vagyunk" - nyilatkozta Rene Jäggi, a Kaiserslautern elnöke. "Remélem, Klose még sokáig a csapatnál marad" - mondta a másik részről Hans-Peter Schossler menedzser. Persze, mindez nem érdeke a befektetőknek, hiszen a szerződés értelmében akkor látnak pénzt Kloséből, ha a 'Lautern még 2005, azaz szerződése lejárta előtt eladja őt.

A listavezető Bayern München az ötödik helyen álló Rostockhoz látogat, s miután utoljára az 1999-2000-es szezonban tudott nyerni a Hanza-városban, most sem számíthat könnyű meccsre. Kientz és Di Salvo nélkül is jó lehet a Rostock egy ikszre, a bajoroknál Lizarazu és Deisler harcképtelen.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20021005abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A "magyar rangadón" a sereghajtó Cottbus a jó passzban lévő Herthát fogadja. A keletnémet mérkőzés érdekessége, hogy a berliniek utolsó négy meccsükből hármat elbuktak a Cottbus ellen. A hazaiaknál Lőw kezdeni fog, Miriuta egyelőre csak a válogatottban kap lehetőséget. Schröder és Vagner sérült. A Herthában eltiltását követően Király visszafoglalhatja helyét a kapuban, Simunic, Nene, valamint Mladenov még a lelátóról izgulhat.

A Bremen a kiesőhelyen álló Hannoverhez utazik, ahol utoljára tizennégy éve játszott bajnokit, akkor 2-2-es eredmény született. Utoljára harminc évvel ezelőtt fordult elő, hogy a vendégek nyerni tudtak (1-5), így van miért revánsot venni. A hazaiaknál Nehrbauer, Casey és Kaufman sérülés, a szenegáli Diouf piros lapja miatt nem léphet pályára. A Werderben Lisztes a kezdőcsapatban kap majd helyet, Banovic váll-, Barten térdműtétjét követően lábadozik, Friedrich sérült, míg Tjikuzu továbbra sincs Schaaf mester kegyeiben.