Vágólapra másolva!

A benzinkutas kis híján romlást hozott a német focira

Hat pontjával Németország csoportjában átvette ugyan a vezetést az 5 pontos Skócia előtt, de egyéb örömre nem volt ok szerdán este Hannoverben a Feröer-szigetek ellen lejátszott Eb-selejtezőn. A vendégek körében viszont örömünnep vette kezdetét a 2-1-es - balszerencsés - vereség után. Az osztrák sajtó máris újabb kapitánycseréről beszél, miután a válogatott hazai pályán 3-0-ra kikapott Hollandiától.

"A világbajnoki második helyezettet majdnem szégyen érte a Feröer-szigetekkel szemben. Amennyiben Hjalgrim Elttör benzinkúti alkalmazott labdája nem a kapufán csattan, a szigetekről ide utazó ezer szurkoló döntetlent ünnepelhetett volna" - írta a a berlini Der Tagesspiegel. Más szakértők is úgy vélekednek, hogy Miroslav Klosénak 625 perc szünet után elért találata nagy-nagy blamázstól mentette meg a német válogatottat a Feröer-szigetek "törpéivel" szemben. A Kaiserslautern játékosának gólja az 59. percben 2-1-re alakította a mérkőzés állását, s ez lett a végeredmény is, de a minimális győzelem nem tudta feledtetni a világbajnoki ezüstérmes helyenként kínos teljesítményét, amely semmivel sem volt jobb a múlt pénteki, Bosznia-Hercegovina elleni 1-1-es barátságos mérkőzésen látottnál.

5. csoport/sport/focivilag/200209055csoport.html

"Kicsit ismét visszazökkentünk a realitások talajára. Nem akarom szépíteni a dolgokat. A mérkőzés előtt is világos volt számomra, hogy a három ponton kívül itt egyéb pozitívum nem lesz" - ismerte el Rudi Völler szövetségi kapitány, aki 26 hónappal ezelőtt ugyancsak Hannoverben mutatkozott be a német csapat élén a Spanyolország ellen aratott 4-1-es győzelemmel.

A csapat legjobbja, Michael Ballack azt mondta, hogy önmaguk keserítették meg az életüket. "Begyűjtöttük a zsákba a három pontot, s most előre kell néznünk" - fűzte hozzá a Bayern München játékosa.