Vágólapra másolva!
A játékvezetők tevékenysége mindenhol élénk kritika tárgya, és valószínűleg még nem született meg az a bíró, aki sohasem tévedett. Az angol élvonalba a nyáron feljutott West Bromwich Albion edzője, Gary Megson szerint azonban ebben a szezonban a bírók túlságosan sokat tévedtek csapata kárára, és sérelmeit videofelvételekkel is bizonyítani szeretné.

A West Brom kilenc forduló után kilenc pontot szerzett, és a 12. helyet foglalja el a Premier League-ben, vagyis nem áll rosszul, hiszen a célkitűzés természetesen a bennmaradás kiharcolása volt. Ugyanakkor a csapat szurkolói, na meg a tréner szerint is a gárdának sokkal több pontja is lehetne, ha a játékvezetők nem tévednének rendszeresen a csapat ellen. A szakvezető, Gary Megson az utóbbi időben meglehetősen sokat hangoztatta, hogy szeretne egyenlő elbírását együttese számára, mert úgy érzi, hogy túlságosan sok ítélet született a West Brom ellen. A szövetség és a liga éppen emiatt többször is figyelmeztette a szakembert, aki válaszlépésként most összeállított egy videoszalagot azokról az esetekről, amikor véleménye szerint jogtalanul ítéltek együttese ellen.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021006apremiership.htmlPremiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

Az első eset a Liverpool elleni idegenbeli összecsapáson volt, amikor is a Vörösök finn védője, Sami Hyypiä jól láthatóan összeakasztotta a tizenhatoson belül a West Brom csatárának, Jason Robertsnek a sarkát. Az Anfield Road közönsége hirtelen elcsendesedett, és mindenki biztos volt benne, hogy mindjárt felharsan a bíró, David Elleray sípja, azonban a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet, és a továbbot intett, a Liverpool pedig végül 2-0-s győzelmet okozott. Az újonc csapat egy héttel később a Blackburn Roverst fogadta hazai pályán, és egészen a második félidő közepéig tartotta a gól nélküli állást. Ekkor azonban a vendégek ír támadója, Damian Duff meglódult a bal szélen, Ronnie Wallwork pedig kétségtelenül szabálytalanul szerelte. Az eset centikkel a tizenhatos előtt történt, ám a bíró úgy látta, hogy a vonalon volt, és tizenegyest adott, amit Dwight Yorke értékesített, a West Bromnak pedig megint nem maradt pont.

A következő fordulóban a Newcastle United vendége volt West Brom, és ezúttal sem úszta meg sorsdöntő bírói tévedés nélkül. A vendégek az első félidőben vezetést szereztek, és egészen a játékrész utolsó percéig tartották is előnyüket. Ekkor egy előreívelt labdát a csapat szlovák védője, Igor Balis rosszul kezelt le a tizenhatoson belül, és a játékszer a kapushoz, Murphyhez került, aki nagy nyugalommal felvette azt. A bíró azonban úgy ítélte meg, hogy Balis szándékosan adta haza a labdát, közvetett szabadrúgást ítélt, amit Alan Shearer be is vágott, a második félidőben pedig a Szarkák a győztes gólt is megszerezték.

32 900 font egy labdáért/sport/focivilag/2002092532900.html

Három mérkőzésen tehát a West Brom egyetlen pontot sem szerzett, viszont mind a három összecsapáson sorsdöntő tévedések történtek a csapat ellen. Megson ez ellen szólalt fel, é bár jól tudja, hogy az elveszített pontokat már nem tudja visszaszerezni, de abban bízik, hogy sikerült felhívnia a játékvezetők figyelmét, mivel az ominózus szalagot elküldte a liga játékvezető testületének elnökének, Philip Donnak.