Vágólapra másolva!
Egytől három évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti a labdarúgó-világbajnokság egyik sztárját, a török Ümit Davalát. A Galatasaray középpályása ellen azért indult eljárás, mert pár hete megtámadott és összevert négy újságírót.

A török hatóságok szerint egytől három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik Ümit Davalát, a Galatasaray török válogatott labdarúgóját. A középpályás ellen azért indult vizsgálat, mert a feljelentés szerint a hónap elején megtámadott négy újságírót. A vádirat szerint a bűnesetre Izmir egyik éttermében került sor, ahol a játékos nekiugrott a sajtó munkatársainak, megrugdosta őket, s összetörte kameráikat.

Tíz év börtönt kaphat Chris Webber/sport/csapat/amerika/20020910tizev.htmlMegkezdődött Töfting pere/sport/focivilag/20021015megkezdodott.html

A botrány azt követően robbant ki, hogy az újságírók a huszonkilenc éves klasszis akarata ellenére filmezni és fotózni kezdték őt. Ümit, aki a világbajnokságon két góljával bronzéremhez segítette a félholdas együttest, kíméletlen kritikát kapott az eset után. A játékosról a vb után utcát szerettek volna elnevezni Izmirben, a botrány azonban olyannyira negatív színben tüntette fel, hogy az újságírók a múlt héten nem voltak hajlandóak lefotózni, amikor átvette az államelnöktől járó kitüntetést.