Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága öt mérkőzéstől eltiltotta, valamint 150 ezer font (közel 60 millió forint) befizetésére kötelezte Roy Keane-t. A Manchester United középpályása 16 hónapja szándékosan okozott súlyos sérülést egy játékostársának.

Az FA azután indított eljárást az ír futballista ellen, hogy önéletrajzi könyvében bevallotta: bosszúból rúgta le Alf Inge Haalandot, a városi rivális Manchester City norvég labdarúgóját, aki három évvel korábban éppen vele szemben követett el súlyos szabálytalanságot. Haaland a revans óta állandó térdszalag-problémákkal küszködik, s már négy műtéten esett át. A könyv megjelenése után ő és klubja is beperelte a világbajnokságról fegyelmi okokból hazaküldött Keane-t.

Keane edző szeretne lenni/sport/focivilag/20020825roykeane.htmlKeane alkoholista volt/sport/focivilag/20020812roykeane.html

A szeptember 3-i csípőműtéte után lábadozó futballistát az FA nemcsak a szándékos sérülés okozásáért, hanem az eset haszonszerzés céljából történt publikálásáért is elmarasztalta. Eltiltása november 4-től lép érvénybe. Keane jelezte, fellebbez a döntés ellen.