Vágólapra másolva!
Luis Figo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál sztárja lemondja a válogatottságot, ha nem változik a helyzet a nemzeti csapat körül.

"Elképzelés, stratégia nélkül nem megyünk semmire, s én ebben nem kívánok részt venni" - mondta a klasszis. "Gondolnom kell a személyes presztízsemre is. Jó lenne, ha sürgősen történne valami, hiszen mi vagyunk a 2004-es Eb házigazdái."

A válogatottat - ideiglenes megbízatással - Agostinho Oliveira, a korosztályos csapatok eddigi szakvezetője irányítja. Gilberto Madail, a szövetség elnöke azt ígérte, hogy októberben dől el, ki lesz az új kapitány. Lisszaboni lapértesülések szerint Manuel José Silva pályázik a legnagyobb eséllyel a posztra, az 58 éves tréner korábban a Benfica, a Sporting Lisboa és a Boavista mestere volt.

Antonio Oliveirát, a korábbi szakvezetőt a gyenge vb-szereplés miatt menesztették: Portugália a világbajnokság egyik esélyesének számított, de már a csoportmérkőzések után búcsúzott. A portugálok szerdán Göteborgban a svédekkel játszanak barátságos mérkőzést.