Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága újratárgyalta a szeptember 14-én súlyos szurkolói rendbontások közepette lejátszott Újpest-Ferencváros (3-0) NB I-es mérkőzésen történteket, és az eredetinél enyhébb büntetéseket szabott ki.

Az Újpestnek 1 millió, az FTC-nek 2,5 millió forintot kell fizetnie. Az Újpest emellett egy mérkőzést köteles zárt kapuk mögött megrendezni, ezt azonban a Kispest elleni találkozóval már "le is tudta". A klubnak továbbá a december 15-ig sorra kerülő hazai összecsapásain saját költségén szövetségi ellenőrt kell alkalmaznia, négy találkozón pedig köteles zárva tartani azt a kapu mögötti szektort, amelyben az újpesti "keménymag" szokott tartózkodni.

A Ferencvárosnak - ugyancsak december 15-ig - az idegenbeli mérkőzéseire kell szövetségi ellenőrt kérnie. Ezeken a találkozókon a rendezőgárdát saját költségén 20 fővel köteles megerősíteni.

A testület négy nappal a mérkőzés után a vendégcsapatot 3, a hazai együttest 1 millió forintos bírság befizetésére kötelezte, s több mellékbüntetést is kiszabott. Ezek közül a legsúlyosabb az volt, hogy az Újpestnek két hazai találkozóját kell zárt kapuk mögött lejátszania.

Mindkét klub fellebbezett a meghallgatásuk nélkül hozott szigorú döntés ellen, s a szabályoknak megfelelő tárgyalást követelt. Ezt követően a fellebbviteli bizottság október 4-én úgy döntött: súlyos hibák miatt hatályon kívül helyezi az ítéleteket, s új eljárás lefolytatására kötelezi a fegyelmi bizottságot.

Komoly pénzbüntetést kapott a Fradi/sport/magyarfoci/20021014komoly.html

Petró László, az FTC jogásza azt mondta: a klub fellebbez a fegyelmi bizottság döntése ellen. "A testület nem mérlegelte azokat az érveket, amelyeket felsorakoztattunk. A sporttörvény egyértelműen kimondja, hogy a mérkőzés biztonságáért a rendező a felelős" - nyilatkozott Petró. "A rendbontás részben azért történt, mert a szurkolók különböző eszközöket vihettek be a stadionba, többen pedig jegy nélkül jutottak be. Erről a vendéglátók tehetnek, márpedig az Újpest büntetését jelentősen csökkentették. Az idegenben szereplő klub felelőssége csak a szurkolói utaztatására illetve koordinálására terjed ki."

Az Újpest FC vezetősége szerdán dönt arról, hogy fellebbez vagy
elfogadja a fegyelmi bizottság keddi határozatát.