Társoldalunk:

Erős támadások Trapattoni ellen

Az olasz sajtó éles kritikával illette Giovanni Trapattonit, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, miután csapata Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán nem tudta legyőzni jugoszláv ellenfelét.

"Elég volt Trapattoniból. Hozzák vissza Zoffot" - áll például a Corriere dello Sport címoldalán. A lap szakírója szerint "ennek a gárdának nemcsak jelene, de jövője sincsen".

A forduló egyik slágerösszecsapásán Predrag Mijatovic révén a vendégek szereztek vezetést az első félidő közepén, majd még a szünet előtt Alessandro Del Piero volt eredményes. Ezzel ki is alakult a hazaiak számára csalódást keltő 1-1-es végeredmény.
   
A mérkőzés után a szakvezető bocsánatot kért a mutatott produkcióért, ugyanakkor hozzátette: a nápolyi stadion felázott talaja nagymértékben közrejátszott a sikertelenségben.

"Csapatom akkor tud eredményes lenni, ha gyors passzokkal, nagy iramban játszhat. Erre most nem volt lehetősége" - magyarázta a történteket. Az olaszok az első fordulóban 2-0-ra nyertek Azerbajdzsánban, így négy pontjukkal jelenleg a 9. csoport élén állnak. Szerdán Wales-ben lépnek pályára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK