Vágólapra másolva!
A Megyeri úti öltözőben sokáig viccnek hitték a hírt, pedig igaz: Tokody Tibor független jelöltként indul az önkormányzati választásokon. Az Újpest FC csatára azonban máris bejelentette, ha megválasztják, azonnal lemond mandátumáról.

A csapattársak először azt hitték, csak ugratják őket, amikor azonban Kovács Zoltán, az újpestiek centere hamiskás mosollyal többször szóvá tette játékostársának, hogy eljár majd a fogadóóráira, már a keret összes tagja érdeklődve fordult a válogatottban is bemutatkozott futballista felé. Néhányan például figyelmeztették is a csatárt, hogy a kampánycsend idején ne foglalkozzon másokkal, ne káromkodjon a pályán, és a képével díszített transzparenst vetesse le a szurkolókkal a kerítésről, különben megbüntethetik.

"Az édesapámtól származik az ötlet, és az ismerősök szedték össze az ajánlószelvényeimet, így hivatalosan is indulok az önkormányzati választásokon, természetesen szűkebb pátriámban, a IV. kerületben, független jelöltként" - mondta Tokody. Tudom, a képviselőséget és a futballt képtelenség összeegyeztetni, ezért ha esetleg megválasztanának - amire őszintén szólva nem sok esélyt látok -, azonnal le is mondanék mandátumomról. Úgy gondolom ugyanis, amennyiben csak egy százalékban hátráltat a futballban a képviselőség, már nincs is értelme az egésznek. Elvégre én elsősorban a labdarúgásra koncentrálok, válogatott szeretnék lenni, majd külföldre szerződni. Visszavonulásom után lehet arról szó, hogy politikusként képviseljem lakókörnyezetem érdekeit, ám ez még odébb van. Persze a fiúk az öltözőben nem hagyják ki a ziccert, és állandóan cukkolnak a jelölésemmel."

Nem is hittek a sikerben az újpestiek/sport/magyarfoci/20021004nemis.htmlTélen több játékost is eladhat az Újpest/sport/magyarfoci/20020925telen.html

"Napokig én is a szokásos öltözői ugratásnak véltem az ügyet, ám amikor kiderült, hogy igaz, meglepődve bár, de őszintén sok sikert kívántam neki a választásokon" - mondta Szabó András, az Újpest FC vezetőedzője. Persze ismerve Tibit tudom, hogy továbbra is a futball lesz számára az első, minden más csak ezután következhet. De ez így is van rendjén."

Bánki József