Vágólapra másolva!
Ritkán esik meg Furulyás Jánossal, a Ferencváros elnökével, hogy nyugodtan töltheti a napjait hivatali székében. Mindez érthető is, hiszen a népszerű klub mindenkor reflektorfényben van, a zöldeknél a legkisebb ügyet is általában szenzációként tálalják. Különösen igaz ez a futballra, ugyanakkor a Fradi első emberével ezúttal nem csupán a fociról, hanem az említett nyugalmasabb időszakáról és persze gondjairól is beszélgettünk.
Forrás: MTI
"Az egyesület körül rend és fegyelem van" Fotó: MTI

- Az elmúlt évek indulatait a klub körül, például a tulajdonost és a vezetőséget ért kritikákat, figyelembe véve, számított arra, hogy olyan relatív csendben is dolgozhat, mint mostanság?
- Szerettem volna megélni ezt az időszakot, amit meg is becsülök. Az egyesület körül rend és fegyelem van, s az eredményekre sem panaszkodhatunk. Pólósaink jól szerepelnek, ígéretes a hokicsapatunk is, női kézilabdázóink pedig az elmúlt években elkényeztették híveinket, remélem mostani megtorpanásuk csupán átmeneti jellegű.

- Gondolom, azért gondok is akadnak házon belül.
- Valóban, ám nem mindegy, miről van szó. Azt ugyanis még orvosolni lehet, ha egyik szakosztálynak több támogatót sikerül találni, a másiknak kevesebbet, a létesítmény körüli helyzet viszont más kategória. Az elnökségnek is jeleztem, hogy számomra elfogadhatatlan, hogy évek óta semmi előrelépés nem történt a létesítményeink fejlesztése ügyében, pedig erre írásos szerződéseink vannak. Remélem, a Ferencváros elnökének kifogása minimálisan elgondolkodtatja az illetékeseket a helyzet tarthatatlanságát illetően. Elvégre az FVM és az FM is kitűnő gazdái voltak Magyarország legszebb létesítményeinek.

- Ez a jövőben mennyiben változhat meg?
- Bízom abban, hogy nem sokat, ugyanakkor ehhez igazán résen kell lennünk. Sajnos jelenleg tudomást sem vesznek rólunk. A fejlesztési tervekben pedig egy kalap alá vettek bennünket az Újpesttel, az MTK-val, a Kispesttel és a Vasassal, noha korábban erről szó sem volt. Nem azt tarjuk bajnak, hogy máshol szép stadionok épültek, hanem azt, hogy nálunk nem történt az égvilágon semmilyen előrelépés. Amennyiben akkor kapunk pénzt, amikor az említett klubokat sikerül felzárkóztatni, sohasem látunk egy lyukas fillért sem a fejlesztési összegekből.

- A jelek szerint nem túl nagy a bizodalma a Sportfólió KHT irányába.
- Maga mondta, s nem is jár messze az igazságtól.

- A labdarúgók szereplésével mennyire elégedett?
- Maximálisan, s nem csupán a felnőtt együttesre gondolok. Az utánpótlás helyzetét most tárgyalta az elnökség, ezen a területen komoly fiatalítást vittünk véghez az edzői stábban, és szakmailag, technikai felszereltség tekintetében is támogatjuk a mindennapi munkát. Sőt, a közeljövőben egy híres európai nagycsapattal kötünk együttműködési szerződést, amely alapján ifi- és serdülőjátékosaink megismerhetik az ottani képzést is, továbbá beindítjuk a női focit is a klubnál.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021004aborsodi.html

- Az első csapatot illetően mit tart a legörvendetesebb jelenségnek?
- A mentalitást és az egységet. Sikerült alaposan megismernem Garami Józsefet, így bátran állíthatom, a szakember nyugalma és habitusa átragadt a csapatra is. Nincsenek csibészek és klikkek sem az öltözőben, mosolyogva végzik a legkeményebb edzéseket is. Nagy erénye még Garaminak, hogy miközben remekül összerakta a csapatot, a jó hangulattal párhuzamosan komoly fegyelmet is tart.

Bánki József