Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott szövetségi kapitányának, Giovanni Trapattoninak nincsen könnyű dolga a jugoszlávok elleni Eb-selejtező előtt, hiszen sorra dőlnek ki a játékosai. A minap két védő, Alessandro Nesta és Mark Iuliano sem edzhetett megfázás miatt, és Trap ezért meghívta a keretbe a Chievo hátvédjét, Salvatore Lannát, aki még egyszer sem szerepelt a címeres mezben.

Lanna Carpiban született 1976. június 31-én, és első klubja a helyi egyesület volt. Még csak 16 esztendős volt, amikor már a felnőttekkel együtt edzett, és bár a nagycsapatban nem lépett pályára, a harmadosztályú Reggina mégis elvitte őt.

Itt az 1994-95-ös pontvadászatban mutatkozott be a felnőttek között, a harmadik vonalban hat találkozón kapott lehetőséget, de 1995 nyarán visszatért nevelőegyesületébe, amely időközben szintén feljutott a Serie C1-be.

Itt rögtön meghatározó ember lett, a szezon során harminc találkozón szerepelt, amire a másodosztályú Chievónál is felfigyeltek, és szerződtették a tehetséges védőt. Lanna ebben az időszakban többnyire még csak csereember volt a veronai gárdában, és ez majd három évig tartott. A 2000-2001-es pontvadászatban viszont 34 meccsen játszott, és egy góllal járult hozzá ahhoz, hogy a klub hatalmas meglepetésre feljusson a legjobbak közé.

A Serie A-ban a Chievóval együtt tavaly augusztusban mutatkozott be, és jelentős szerepet játszott abban, hogy az egyesület fantasztikusan szerepeljen a Serie A-ban. A jelenlegi pontvadászatban is megőrizte helyét a kezdő tizenegyben, eddig minden meccset végigjátszott, és Trapattoni valószínűleg elsősorban megbízhatósága miatt küldött neki meghívót.