Vágólapra másolva!
Megállapodott Mohamed al-Fayed, az angol Fulham labdarúgócsapa- tának tulajdonosa a minden idők legjobb futballistájának tartott Pelével. A kontraktus értelmében, az egykori brazil klasszis tehetségkutatóként dolgozik a klubnál, s új sztárokat fedez fel a csapat számára.

A legnagyobb Fulham-igazolásnak tartja a brit sajtó a héten napvilágot látott megállapodást, amely szerint a londoni csapat tulajdonosa, Mohamed al-Fayed és a brazil Pelé együttműködési szerződést írt alá. A kontraktus lényege, hogy a háromszoros világbajnok klasszis fiatal brazil tehetségeket "importáljon" a klubhoz, segítve ezzel Jean Tigana munkáját. Korábban Franco Baresi, az AC Milan egykori védője dolgozott futballigazgatóként a Fulhamnél, de három hónap után megvált tőle a vezetés.

"Pelé minden idők legnagyobb játékosa, igazi legenda. S ki lehetne jobb játékos-közvetítő Brazíliában, mint ő? Ez nagyszerű lehetőség a klub számára, remélem, mihamarabb több fiatal dél-amerikait is sikerül idecsábítani" - mondta al-Fayed.

Scolari szerint Pelé nem ért a futballhoz/sport/focivilag/20020722scolari.htmlA Premiership állása/sport/focivilag/20021006apremiership.html

"Rengeteg brazil játszik világszerte, főleg Hollandiában, Spanyolországban és Olaszországban. De Angliában kevés. Remélem, egy nap még lesz jó néhány kimagasló tehetségű honfitársam a Fulhamben. Klubom, a Santos nagyon sok fiatal, jó játékossal rendelkezik" - nyilatkozta Pelé a The Sunnak. Pelé egyébként a héten éppen Londonban volt, s önéletrajzi könyvét mutatta be a Fayed érdekeltségéhez tartozó Harrods áruházban. A regény év végén lesz kapható Európában.