Vágólapra másolva!
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga közösen három héttel ezelőtt programot dolgozott ki a stadionokban elharapódzó erőszak visszaszorítására. Az érdekeltek az ország tizenöt klubjának biztonsági vezetőivel és a létesítmények irányítóival kedden értekezlet keretében egyeztették álláspontjaikat.

A korábban megfogalmazott tervezetből csak egy javaslatot vetettek el, ez arra vonatkozott, hogy a kiemelt mérkőzéseken a vendégszurkolók létszámát korlátozzák, s a kezdés előtt két órával már csak hazai nézők válthassanak belépőt.

A többi ötletet, vagyis a rendőri jelenlét fokozását a pályákon, a stadionokban a vendég- és a hazai "keménymag" által használt szektorok átépítését, biztonságosabbá tételét, a nézőket ellenőrző videórendszer telepítését, a szurkolói kártya bevezetését, a rendezői gárda továbbképzését és a játékosokra vonatkozó etikai kódex kidolgozását elfogadták. Egyetértettek abban is, hogy az intézkedéséket - részben vagy teljesen - lehetőség szerint már ebben szezonban tavasszal életbe kell léptetni.