Vágólapra másolva!
Sorsoltak a labdarúgó UEFA-kupa második fordulójában, ahol egyetlen magyar csapat volt érdekelt. A Ferencváros maradéktalanul elégedett lehet, hiszen elkerülte az olasz Laziót és a spanyol Malagát, s ellenfélként a VfB Stuttgartot kapta.
EPA
Balakov edzés közben
Fotó: EPA


A német klub a Bundesligában nyolc forduló után két győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel a 11. helyen áll, de csak három pont a hátránya az 5. helyen álló Hansa Rostock mögött. Lisztes Krisztián egykori együttesének legismertebb játékosa a bolgár Krasszimir Balakov, a dél-afrikai származású, de német állampolgárságú, a válogatottban is szereplő csatár, Sean Dundee, valamint a román Ioan Viorel Ganea. A csapat legjobb formában lévő támadója jelenleg a 20 éves brazil Kevin Kuranyi, aki hat találatával a Bayern München légiósa, Elber mögött holtversenyben a második helyen áll a góllövőlistán.

A stuttgartiak az UEFA Kupa-részvételt az Intertotó Kupában rajtolva harcolták ki: a belga Lokeren (2-0, 1-0), az olasz Perugia (3-1, 1-2), a horvát NK Slaven Belupo (2-1, 1-0) és a francia Lille (1-0, 2-0) búcsúztatásával jutottak be az UEFA Kupa első fordulójába, ahol a lett Ventspils ellen léptek tovább két 4-1-gyel.

Garami József, a Ferencváros vezetőedzője egyrészt örül, hogy csapata nem az Európa élvonalába tartozó Laziót kapta ellenfélül az UEFA Kupa 2. fordulójában, másrészt viszont bosszantónak tartja, hogy - csakúgy mint a selejtezőben és az első körben - hazai pályán kezdenek a VfB Stuttgarttal szemben.

"Az olaszokat mindenképpen szerettük volna elkerülni, ez szerencsére sikerült. A Stuttgart is nagyon erős csapat, az előző szezonban a nyolcadik lett a Bundesligában, majd az Intertotó Kupában sorra búcsúztatta jó nevű riválisait. Több nagyszerű futballistájuk van, náluk játszik többek között a bolgár Balakov és a román Ganea. Kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek ellenük. Természetesen jobban örültem volna, ha végre egyszer idegenben kezdhetünk, sajnos ebből a szempontból ismét kedvezőtlenül alakult számunkra a sorsolás. Ennek ellenére annyit ígérhetek, mindent megteszünk majd azért, hogy továbbjussunk" - mondta a szakvezető.

Rolf Rüssmann, a VfB Stuttgart menedzsere így nyilatkozott, miután kedden kiderült, hogy csapatát a Ferencvárossal sorsolták össze az UEFA Kupában: "Azt hiszem, ezt a feladatot meg kell oldanunk. Ha nem is sétamenetben, de azért biztosan. Tudnunk kellene, hogy kedden, vagy csütörtökön játszunk, ez még tisztázásra vár."