Vágólapra másolva!
Egy nappal a keddi nyoni sorsolás előtt tovább szűkült a kör, s a labdarúgó UEFA-kupában az FTC-re váró lehetséges ellenfelek listájának ismeretében megállapítható: nagy nevű, de nem legyőzhetetlen riválisok közül ki a zöld-fehérek következő partnere, talán csak a Lazio jelent kivételt.

A versenyben lévő 48 csapatot szombaton az érintett országok UEFA-rangsorban elfoglalt helyezése, illetve a klubok elmúlt öt év kupaeredményei alapján két csoportba osztották - ezt bontották tovább négy, tizenkettes csoportra. Ennek értelmében a Ferencváros lehetséges ellenfele a Lazio (olasz), a Panathinaikosz (görög), a Stuttgart (német), a Boavista (portugál), az Ipswich Town (angol), illetve a Málaga (spanyol) lehet.

Ami biztos: a Fradi immáron nem kaphat könnyű ellenfelet. Ettől függetlenül azért az Üllői úton is megoszlanak a vélemények arról, a fenti együttesek közül melyik ellen lehet esélye a zöld-fehéreknek a továbbjutásra. Mint kiderült, a kívánságlistán, az első helyen a német Stuttgart szerepel, majd az angol Ipswich és a portugál Boavista következik. Egyetlen csapatot senki sem akar, mégpedig az olasz Laziót. Többek között Garami József, az FTC szakmai-igazgatója is elsősorban a római gárdát szeretné elkerülni.

"A Laziót jó lenne elkerülni, de a többiek is nagyon erősek. Olasz csapatok ellen nem szívesen játszatnám a fiúkat, ám tudom, hogy ez nem kívánsághangverseny. A kupasorozatnak ebben a szakaszában már nincs könnyű ellenfél, azaz hihetetlenül nehéz dolgunk lesz bármelyik csapatot is sorsolják mellénk" - mondta a vezetőedző.

Pölöskei Gábor (pályaedző): "Jó lenne most már idegenben kezdeni, és meg kellene próbálni bravúrt véghez vinni. Bizony bravúrra van szükség a továbbjutásra, elvégre nagyon erős csapat mindegyik. Legjobban talán a Stuttgartnak örülnék, a Lazio viszont a legerősebb az egész mezőnyben."

Lipcsei Péter (csapatkapitány): "A rómaiaknak és az Ipswichnek nem örülnék, a Boavistának viszont igen. Nem csak azért, mert így visszatérhetnék Portóba, hanem mert szerintem a portugál csapattal partiban tudnánk lenni. Természetesen szeretnénk még tovább jutni, a babona miatt egyébként én ezúttal is hazai pályán kezdenék."

Dragóner Attila: "Bármelyik csapat ellen szívesen játszanék, mindegyik gárda kiváló futballistákból áll, akik ellen óriási élmény pályára lépni. Ezúttal jobb lenne idegenben kezdeni, de a lényeg, hogy hinni kell."

Tököli Attila: "A Boavistát kapnám legszívesebben, hiszen a portugálok amolyan játszós brigádot alkotnak, s nem izomból futballoznak. Athénba, a Panathinaikoszhoz viszont, nem mennék. Nagyon erős mindegyik csapat, 50 százalék esélyünk mindenképpen van a továbbjutásra."

Gera Zoltán: "Legszívesebben az Ipswich ellen játszanék, hiszen az angolok ellen lenne a legnagyobb esélyünk. Az előző körben is nehezen jutottak tovább, talán most nem lenne akkora szerencséjük. Talán még a Stuttgart is gyengébb egy picit a többi csapatnál, de összességében mindegyik együttes nagyon erős, viszont mi az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára."

Bánki József