Vágólapra másolva!
Meglehetősen sokáig kellett várni Ronaldo bemutatkozására a Real Madridban, vasárnap kapott a támadó először szerepet új csapatában. Az Alaves elleni találkozó 63. percében állt be Portillo helyére, egy perccel később már örömittasan szaladgált a gyepen. Ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze első madridi találatát.
Forrás: EPA
Ronaldo jött, beállt, két gólt rúgott Fotó: EPA

Parádésra sikeredett tehát a brazil debütálása új együttesében, feltehetően maga sem álmodott szebb bemutatkozásról. A 64. minutumban Roberto Carlos balról ívelt középre, Ronaldo mellel tette maga elé a labdát, majd némi szerencsével a hálóba továbbította. Szűk negyedóra múlva ismét az ő nevétől volt hangos a Santiago Bernabeu-stadion, Steve McManaman átadását követően kissé balról, mintegy 10-11 méterről jobb belsővel bombázott a bal alsó sarokba.

S ezzel még nem volt vége, a mérkőzés lefújása előtt néhány pillanattal újabb gólt szerezhetett volna, azt a lehetőséget azonban elügyetlenkedte. Hamiskás mosollyal a szája szélén ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy szerencsére, mert ha első madridi szereplése alkalmával mindjárt mesterhármast szerez, a szurkolók túlságosan sokat vártak volna tőle a jövőben.

Persze nem meglepő, a stadionba kilátogató 71315 néző így is felállva, félelmetes tapsviharral ünnepelte a dél-amerikai csillagot, aki azért megpróbált a földön maradni a lefújás után. "Csodálatos este, csodálatos mérkőzés, s persze csodálatos közönség: röviden így tudnám összefoglalni a történteket - mondta a hivatalos mérkőzést utoljára a japán-koreai közös rendezésű világbajnokságon játszó Ronaldo. - Nekem tulajdonképpen nincs is komolyabb részem a sikerben, a csapat remekül működött, szinte akkor rúgtunk gólt, amikor akartunk. Én csak tettem a dolgom."

Ronaldohttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=6424Reális, hogy Ronaldo Realoshttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=46735Mikor lesz épkézláb focista Ronaldo?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28912

A németek elleni világbajnoki döntőben két gólt szerző csatár hosszas huzavona után, augusztus 31-én szerződött az Interből Madridba, bemutatkozására azonban bokasérülése miatt eddig várni kellett. Mint a sajtótájékoztatón elmondta, kissé bosszantotta már a kispadon való ücsörgés, nagyon szeretett volna újra játszani. Mikor Vicente Del Bosque mester közölte vele, hogy a második félidőben be fog állni, összeszorult a gyomra az idegességtől, de a pályán már tudta, mi a dolga.

"Remek érzés volt újra pályára lépni, egészen emelkedett hangulatba kerültem. Lehet, ennek köszönhető, hogy pillanatok alatt a kapuba találtam - tréfálkozott Ronaldo. - Pár perc azért kellett, hogy igazán bemelegedjek, fogok én még ennél jobban is játszani. Egyelőre nem tudnék 90 percet végighajtani, de eljön majd az ideje ennek is. Nem akarok siettetni semmit."

Természetesen a Real trénere, Del Bosque mester is elégedett volt a brazillal, ráadásul az újságírók most már nem fogják folyamatosan azzal nyaggatni, hogy mégis mikor mutatkozik már be Ronaldo a Madridban. "Mindenképpen becseréltem volna, szüksége volt már a játékra - mondta Del Bosque. - Mostantól ő is a csapathoz tartozik, az öltözőben már el is fogadtatta magát. Felépülésével néhány játékosom végre pihenőhöz juthat, hosszú az idény, spórolni kell az energiával."

Ronaldo öngólja/sport/focivilag/20021001ronaldo.htmlRonaldo passzív szexszel hangol a meccsekre/sport/focivilag/20020924ronaldo.htmlA Primera Division állása/sport/focivilag/20021007aprimera.html

"Boldog vagyok, hogy Ronaldo két góllal mutatkozott be, igazán megérdemelte ezt a sorstól - értékelt Roberto Carlos. - Egyáltalán nem lepett meg, hogy mindjárt ilyen produkcióval rukkolt elő, bármikor képes ilyen parádés játékra. Büszke vagyok rá és remélem, ez volt a Ronaldo-éra kezdete."

Megszólalt Solari is, akit Ronaldóval egy időben cseréltek be, Gutit váltotta. "Ahogy mindenki, én is nagyon boldog vagyok, remek játékkal győztük le az Alavest - lelkendezett. - A mai siker optimistává tett minket a jövővel kapcsolatban, Ronaldóval kiegészülve a határ a csillagos ég számunkra."