Vágólapra másolva!
Hétfőn megkezdte a közvetlen felkészülést a szombati svédországi, és a négy nappal későbbi, San Marino elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőre a magyar labdarúgó-válogatott. Gellei Imre szövetségi kapitány és a játékosok egyaránt bizakodva néznek a stockholmi debütálás elé.

"Úgy érzem, hogy az augusztusi és szeptemberi barátságos mérkőzések remekül szolgálták a felkészülést, sikerült megtalálni azt az együttest, amely továbbjutásra eséllyel veheti fel a küzdelmet riválisai ellen" - mondta a kerettagok hétfői találkozója előtt rendezett sajtótájékoztatón Gellei. "Első találkozónkat rögtön a csoport legerősebb együttesével vívjuk, ennek ellenére nem ijedünk meg. Láttam a világbajnokságon nyolcaddöntős svédek több összecsapását is, profi játékosok, de váratlan húzásokkal meg lehet lepni őket. Erre törekszünk majd."

A magyar válogatottnak nem csak az első Eb-selejtezőjén Lettországban 0-0-s döntetlent játszó ellenféllel, hanem a hűvös idővel és a lelkes hazai szurkolókkal is meg kell majd küzdenie. A stockholmi találkozó iránt a hírek szerint óriási az érdeklődés, a 37 ezer férőhelyes Rasunda-stadionba már minden jegy elkelt. "Azt hiszem előre mindenki kiegyezne egy döntetlennel, de a célunk nem ez, hanem győzni szeretnénk" - mondta a Werder Bremenben hetek óta remek formában játszó Lisztes Krisztián, majd hozzátette: "Nehéz találkozó vár ránk, de bízunk a sikerben."

SMS-tudósítás a svéd-magyar Eb-selejtezőről/sport/magyarfoci/20021007smstudositas.html

A szövetségi kapitány elárulta: a pénteki kerethirdetés óta mindössze egyetlen változás történt, a biztonsági tartalék Szűcs (FTC) vasárnap comizom-húzódást szenvedett, a helyére a svéd Norrköpingben védő Rabóczki Balázst jelölte. A húsz behívott játékosból mindössze Király, Dárdai (Hertha BSC), Halmosi (Grazer AK) és Bodnár (Dinamo Kijev) nem jelent meg a Puskás Ferenc-stadionba meghirdetett hétfői találkozón, de a tervek szerint estére ők is befutnak. A csapat három napig a tatai edzőtáborban készül, majd csütörtökön 12 órakor különgéppel repül Stockholmba. A szombaton 16 órakor kezdődő Eb-selejtezőt a német Wolfgang Stark vezeti.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után eldőlt, hogy a Magyar Televízió egyes csatornája élőben közvetíti a mérkőzést, a találkozó kommentátora Knézy Jenő lesz.