Vágólapra másolva!
Az elmúlt heti, Empoli elleni hazai vereség után a Perugia elnöke, Luciano Gaucci büntetésként edzőtáborba rendelte a csapat focistáit. Úgy látszik, ez hatott, hiszen a Parma ellen kétgólos hátrányól sikerült fordítania a gárdának, amit elsősorban a csapatkapitánynak, Giovanni Tedescónak köszönhettek a többiek: a középpályás kétszer volt eredményes.

Tedesco 1972. május 13-án született Palermóban, első klubja azonban a Reggina volt, ahol már 18 esztendősen szerepet kapott a felnőttek között. Az 1990-91-es pontvadászatban a Serie B-ben 24 találkozón kapott lehetőséget, és fiatal kora ellenére két gólt is szerzett. A csapat ennek ellenére kiesett a második vonalból, és a harmadosztályban Tedesco már meghatározó embernek számított.

Még két éven keresztül erősítette a Regginát, majd 1993 nyarán az akkor éppen a Serie B-ben szereplő Fiorentina igazolta le. A violáknál is gyorsan bejátszotta magát a kezdő tizenegybe, a másodosztályban 26 meccsen küldték pályára, majd miután a klub visszajutott a legjobbak közé, Tedesco 1994 szeptemberében a Serie A-ban is bemutatkozhatott. A sztárokkal teletűzdelt Fiorentinában azonban többnyire csak csere volt, márpedig ő ennél többre vágyott, éppen ezért 1995 nyarán a Foggiába szerződött, vagyis ismét a Serie B-ben találta magát.

Két év alatt alig hagyott ki mérkőzést, de a csapat nem tudott feljutni az elitbe, ezért 1997-ben az erre nagyobb eséllyel pályázó Salernitanához írt alá. Számítása be is jött, hiszen ezzel a klubbal megint feljutott az A-ligába, de pár forduló után elhagyta az egyesületet, és 1998 szeptemberében a Perugia játékosa lett. Azóta meghatározó ember az umbriai együttesben, és az elmúlt két idényben a góllövés is ment neki, hiszen előbb nyolc, majd hét alkalommal volt eredményes. A mostani idényben ő a Perugia csapatkapitánya, és egyelőre jó példát mutat a többieknek.