Vágólapra másolva!
A hét válogatottjának lassan állandó szereplői is lesznek, így a múlt heti összeállításból Selymes Tibor és Szabics Imre is benn maradt a kezdőcsapatban. Utóbbi szereplése már csak azért is örömteli, mert a meggyengült Sturm Grazban ontja a gólokat, s előbb-utóbb Gellei Imre együttesében is helyet követel majd magának. A kapuban Király Gábor áll, annak ellenére, hogy a fegyelmi bizottság bűnösnek találta a múlt heti, 1860 München elleni inzultusban. Ám hét közben a skót Aberdeen ellen remekelt. 
Király Gábor (Hertha): Válogatottunk első számú kapusa nehéz hetet tud a háta mögött, ugyanis körbejárta a hír a magyar sajtót, hogy Király még a múlt heti, 1860 München-Hertha bajnokin megsértette, illetve bántalmazta Matthias Anklam partjelzőt. Az egyébként sportszerűségéről és korrektségéről ismert Király viszont hibája ellenére csapata hasznára volt: kedden megvédte a Hertha kapuját a góltól az Aberdeen elleni UEFA-kupa találkozón, majd megjelent a szövetség fegyelmi bizottsága előtt, s újra jól véd(ekez)ett, ezúttal vádlóival szemben. Igaz, egymeccses eltiltást és pénzbüntetést róttak ki rá, ám megjegyezték: az eset előtt sportszerű kapusnak ismerték meg a magyar kapuvédőt, ezért nem kapott súlyos büntetést. Szombaton pedig Svédországban bizonyíthat, Stockholmban a svéd mesterlövészeket kell majd leszerelnie a magyar válogatott színeiben.
Bognár Zsolt (FTC): A Ferencváros fiatal védője eddig nem sok lehetőséget kapott a Fradiban, ám most Dragóner eltiltása miatt Garami mester bedobta a mélyvízbe az egykori győri játékost, aki a hét végén a bajnok ZTE ellen sem okozott csalódást. Sőt, a zöld-fehér védelem egyik legjobbja volt, nem ő hibáztatható a két bekapott Fradi-gólért - ha így folytatja, stabil játékosa lehet Garami együttesének.Brando Hucika (Győr): A Rába-parti együttes egész légiós kontingenst szerződtetett a nyári szünetben, s bizony azt lehetett hinni, a klub jó magyar szokás szerint kilóra vette a játékosokat. Azóta kiderült, ez nem így van. Példa erre Hucika esete is, a horvát NK Cakovectől érkezett labdarúgó hetek óta jó formában van, a Siófok ellen például az ő szabadrúgása jelentette a vezetést. Balszerencséjére az utolsó percben Filipovic kiegyenlített.Mátyus János (Hibernian): Az egykori ferencvárosi kedvenc kezdi visszanyerni régi formáját, olyannyira, hogy elképzelhető, hamarosan ismét bekerülhet a magyar válogatottba. A skót Hiberninan védője amióta Cottbusból a Brit-szigetekre szerződött, újra a régi, csapata vele immáron négy győzelmet számlál, s a középmezőnynek számító hetedik helyen áll. A hét végén éppen a Dundee Unitedet verte 2-1-re, Mátyus helye pedig Fenwick, valamint Zambernardi oldalán megkérdőjelezhetetlen a védelemben.Selymes Tibor (DVSC): A Szombathelyről Debrecenbe szerződő egykori román válogatott védő csapatával, a Lokival együtt szárnyal. A tapasztalt hátvéd ezúttal idegenben, a Kispest ellen segítette csapatát győzelemhez jó védőmunkájával és újabb góljával.
Pintér Zoltán (Sopron): A Sopron Komjáti András érkezése óta szárnyal, most az aranyéremre pályázó, s még mindig első helyen álló MTK ellen győztek a nyugat-magyarországiak. A válogatottban is bemutatkozó Pintér ezúttal új oldaláról mutatkozott be: a sokat robotoló, fáradhatatlan középpályás ezúttal a hatodik percben nagyon fontos találatot is szerzett.Lipcsei Péter (FTC): A zöldek csapatkapitánya egyenesen szárnyal a Fradiban, igazi karmestere lett a zöld-fehéreknek, az UEFA-kupában pedig az oda- és a visszavágón is betalált. Nem véletlen, hogy Gellei kapitány benne látja Halmai Gábor helyettesét, a Fradiból és a válogatottból is kihagyhatatlan.Sándor Tamás (Debrecen): A debreceni szurkolók kedvence bár eddig sem játszott rosszul a Lokiban, a közönség gólt is várt (volna) a göndörhajú játékmestertől. Most megtört a jég, az Izraelből hazatérő egykori válogatott játékmester a Kispest ellen megszerezte "első" debreceni gólját.Dejan Poljakovic (Újpest): Az Újpest annak ellenére, hogy kiesett az UEFA-kupából egyre jobban kezd összeállni. Ezúttal a lila-fehér rangadón Békéscsabán léptek pályára Szabó András tanítványai, s 3-1-re nyertek is. A két gólt szerző Horváth Ferenc mellett a csapat legjobbja Poljakovic volt, aki a baloldalon jól mozgott, az Újpest az ő remek játékának és megnyugtató góljának köszönhetően győzött.
Szabics Imre (Sturm Graz): Skóciában ugyan kikapott 4-3-ra a Sturm Graz labdarúgócsapata a Livingston ellen, Szabics megint duplázott. A csatár a kispados évek után már kihagyhatatlan a grazi gárdából, sorra lövi a gólokat, válogatottunkból most sem mellőzhettük. Lassan fontos kérdéssé válhat, a szövetségi kapitány mikor számít rá a nagyok között.Tököli Attila (FTC): Vasárnap estig még az újpesti Horváth Ferenc lehetett volna Szabics képzeletbeli ékpárja, hiszen a lilák támadója két gólt is szerzett Csabán, s hét góllal már második a góllövőlistán. Aztán a versenyt paraszthajszállal Tököli Attila nyerte, legalább is szerkesztőségünk szubjektív értékelése alapján. A ferencvárosi támadó szintén kétszer vette be az ellenfél, a Zalaegerszeg kapuját, második találata azonban a 93. percben esett - oroszlánrészt vállalva ezzel a 3-2-es sikerből.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)