Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga tizedik fordulójában vasárnap Horváth Ferenc két góljának köszönhetően magabiztosan nyert 3-1-re az Újpest a bajnokság utolsó helyezettje, a Békéscsaba otthonában, a Ferencváros pedig 3-2-re diadalmaskodott a bajnoki címvédő Zalaegerszeg ellen.

Ferencváros - Zalaegerszeg 3-2 (1-0)
Üllői út, 6000 néző
vezette: Dubraviczky
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Král - Faragó, Ljubojevic (Sabo, 68.), Vincze O., Balog - Kenesei (Csóka, 85.), Egressy (Koplárovics, 69.)Ferencváros: Szűcs L. - Bognár, Vukmir, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Szili, Tököli, Gera.
gól: Tököli (20., 93.), Gera (62.), illetve Vincze O. (57.), Kocsárdi (76.)
sárga lap: Szili (79.), illetve Sabo (89.)

A rangadó hangulatát eleve meghatározta a Kenesei-ügy, ugyanis a zalai centert a múlt héten kiállították, ugyanakkor kétmeccses büntetését novemberig felfüggesztették, ellenben hasonló vétségért a ferencvárosi Jovic egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Azóta az MLSZ döntött: a FIFA két hétel ezelőtti körlevelének megfelelően ezentúl minden piros lap után legalább egy találkozóra eltiltják a vétkes labdarúgót. A korábbi határozat miatt azonban Kenesei így is "vörös posztó" volt a hazai szurkolók szemében.

A hétközben egyaránt UEFA-kupa mérkőzésen szerepelt csapatok közül aztán a Fradi előtt adódott az első lehetőség, a 14. percben Szili fejelt hat méterről mellé, a 21. minutumban viszont Tököli robbant ki Gyepes precíz indításával és 14 méterről ballal a hosszú sarokba emelt, így máris indulhatott a Nagyvárad tér felöli kapu mögött elhelyezkedő ultrákhoz ünnepelni (1-0).

A 42. percben míves hazai akció végén a Győrből igazolt és feltűnően jól futballozó Bognár Zsolt pontos átadásából Szili lőtt kapásból fölé. Mint a fentiekből is kitetszik, a bajnok ZTE hiába készült - a Dinamo elleni visszavágót is feladva - gőzerővel az Üllői úti fellépésre, az első 45 percben az FTC lényegesen aktívabban futballozott, amit híven bizonyít, hogy ebben az időszakban csak a zöldeknek volt helyzetük.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021004aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

Szünet után a zalai Faragó két méterről bólintott, ám Szűcs hihetetlen bravúrral védett, majd Szkukalek forintos labdájából Tököli emelt ziccerben fölé. Az 57. percben Vincze Ottó 20 méterről bitang nagy gólt lőtt a jobb sarokba (1-1). A 62. percben Gera huncut mozdulattal maga elé fejelte a labdát, lesprintelte Urbánt és a kimozduló Turi zoknija mellett a hálóba helyezett (2-1). Egy perc múlva Tököli passzával Lipcsei került helyzetbe, lövését Turi szögletre ütötte. A 76. percben a ZTE jobbhátvédje, Kocsárdi 18 méterről jobb külsővel talán élete gólját lőtte a hosszú sarokba (2-2). A 80. percben Szili gurítását Kral csak a gólvonalon túlról kanalazta vissza, de a játékvezető nem adta meg a találatot. Ám, legalábbis ezen a meccsen, volt igazság a futballban. A hosszabbítás utolsó, harmadik percében Gera gurított szögletből Szkukalekhez, akinek a beadását Gyepes megcsúsztatta, Tököli pedig egy lépésrőla kapuba kotorta a labdát. Így 3-2-re nyert a Ferencváros - megérdemelten.

Garami József (FTC): "Lényegesen több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél, így igazságtalanság lett volna, he nem nyerjük meg a mérkőzést. Örülök annak is, hogy miután a ZTE kétszer is egyenlített, harmadszor is sikerült megszereznünk a vezetést. Persze, a sikerhez kellett a végig csodálatosan buzdító Fradi-közönség is, s végre ezúttal mi szereztünk az utolsó pillanatban gólt. Ezen a mérkőzésen úgy döntöttem, hogy nem cserélek, mivel lendületben volt a csapat, s mindenki jó teljesítményt nyújtott, azaz nem indokolta semmi a váltást. Az egyéb körülményekkel nem szeretnék foglalkozni..."

Bozsik Péter (ZTE): "Színvonalas 90 perc volt, s csak azért nem fordulatos, mert mi egyszer sem tudtunk vezetni a meccs folyamán. Bosszantó, hogy a 93. percben kapott góllal maradtunk alul, ám azt kell mondanom, nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot a Ferencváros, mi pedig sajnos hetek óta ilyen passzban vagyunk. Egyébként azért is kellett vesztesen levonulnunk a gyepről, mert a hazaiak, velünk ellentétben, a támadóharmadban több váratlan megoldásra voltak képesek. Fájó, hogy az utolsó pillanatban kicsúszott a kezünkből egy pont, mégis gratulálnom illik a Fradinak, s Garami József mesteredzőnek."

Bánki József