Vágólapra másolva!
Vesztett állásból fordítva győzött a Komjáti András vezette Sopron együttese a listavezető MTK ellen a Borsodi Liga tizedik fordulójában, így az edzőváltást követően már harmadszor nyertek a bordó-szürkék. A Fejér-megyei rangadón 0-0-ra végzett egymással a Dunaferr és a Videoton, a Győr szintén ikszelt Siófokon.

Borsodi Liga, tizedik forduló:
Sopron - MTK Hungária 3-2 (1-2)
Sopron, 2000 néző
vezette: Szarka
Sopron: Farkas - Horváth R., Csiszár, Tóth A. (Javrujan 74.) - Perger, Fehér (Majoros a szünetben), Somogyi, Pintér, Tóth I. - Tóth M., Sira (Orabinec 92.)
MTK Hungária: Hajdu - Molnár, Komlósi, Smiljanic (Elek 62.), Füzi Á. - Czvitkovics (Némethy a szünetben), Zavadszky, Andronic (Madar 72.), Rednic - Dragan, Ferenczi
gól: Pintér (6.), Tóth M. (59.), Horváth R. (69.) illetve Ferenczi (8., 27.)
sárga lap: Csiszár (34.), Fehér (45.), Majoros (91.)

Fordulatos mérkőzésen a bátran kezdő és egy gyönyörű góllal hamar vezetést szerző Matávot nagyon megzavarta, hogy az MTK egy nagy egyéni hibát követően egyenlített. Több helyzete is akadt az egyenlítés után a listavezetőnek, így nem volt meglepő, hogy közel fél óra elteltével a vezetést is megszerezte.

Szünet után Majoros pályára lépésével színesebb lett a Matáv támadójátéka. A hazaiak előbb újabb gyönyörű találattal egyenlítettek, majd egy szabadrúgást követően előnyhöz jutottak. A hajrában kiegyenlített játék folyt, Somogyi két remek szabadrúgásánál Hajdu kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne növekedjen a különbség. A szünet utáni lelkes és helyenként jó játékával a Matáv rászolgált a három pontra, az MTK pedig elszenvedte második vereségét a bajnokságban.

6. perc: Pintér ügyes csellel tisztára játszotta magát a jobbösszekötő helyén, s a 16-os csücskéről óriási gólt lőtt Hajdu kapujának jobb felső sarkába (1-0).

8. perc: Horváth R. saját 16-osa előtt passzolt keresztbe, Ferenczi elcsípte az átadást, kicsalta Farkast a kapujából, s 12 m-ről a jobb sarokba helyezett (1-1).

27. perc: Czvitkovics bal oldali beadása után a középen berobbanó Ferenczi 4 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt (1-2).

59. perc: Sira futotta le Smiljanicot a jobb szélen, középreadását Tóth M. mellel átvette, s 12 m-ről, jobbal, félmagasan a kapu bal oldalába bombázott (2-2).

69. perc: Somogyi ívelt középre egy szabadrúgást a 16-os bal sarkáról, az érkező Horváth R. a védők között a földről felpattanó labdát közvetlen közelről a kapuba fejelte (3-2).

Komjáti András, a Sopron vezetőedzője: "Bátran kezdtünk és egy suzép átlövésgóllal hamar vezetést is szereztünk, de egy nagy egyéni hiba után egyenlített az MTK. Ez nagyon megzavarta a csapatot, szétesett a játékunk, felborult az előzetesen tervezett taktikánk. A szünet után a fiúk elhitték, hogy fordíthatnak, ami sikerült is."

Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője: "Graulálok a Sopronnak, amely a második félidőben remekül használta ki védelmünk hibáit, és így fordítani tudott."

Botár László