Vágólapra másolva!
Franco Sensi, az AS Roma labdarúgócsapatának elnöke nem érti, hogy miért nem kap több játéklehetőséget Fabio Capello edzőtől a nyáron szerződtetett Josep Guardiola.

"Nem szeretnék beleszólni szakmai kérdésekbe, de szerintem egy olyan játékost, mint amilyen a spanyol középpályás, egyszerűen nem lehet kihagyni a kezdőcsapatból" - háborgott a klub elsőszámú vezetője.

Sensi elégedetlensége még akkor is érthető, ha Guardioláért egy fillért sem kellett fizetniük, miután lejárt a szerződése a Bresciánál. A nyári átigazolási időszak legnagyobb római szerzeménye volt a válogatott irányító, akit Francesco Totti esetleges pótlására igazoltak le, de alig volt alkalma a bizonyításra. Annak ellenére, hogy az idény elején Totti sérülés és eltiltás miatt nem állt Capello rendelkezésére.

"Nekem ne mondja senki, hogy több lehetőséget adjak neki! Eljön az ő ideje is, de jelenleg van egy kialakult csapat" - vágott vissza Fabio Capello, a Farkasok vezetőedzője.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020929aserie.html

Majd még hozzáfűzte: nála egy futballistának sincs biztos helye, így a spanyol játékos abban a pillanatban kezdő lesz, amint úgy érzi, hogy jobb formában van a jelenleg bizalmát élvező középpályások valamelyikénél.

Az AS Roma katasztrofálisan kezdte a szezont: a Serie A-ban vereséget szenvedett idegenben a Bolognától, majd hazai pályán az újonc Modenától, míg a BL-ben, szintén otthon, 3-0-ra kikapott a címvédő Real Madridtól. Azóta "rendezte a sorait", s nyert a bajnokságban (éppen Guardiola volt klubja ellen), illetve a BL-ben egy-egy döntetlennel (AEK Athén) és győzelemmel (Genk) javított, s jelenleg már a második, továbbjutó helyen áll.