Vágólapra másolva!
A Megyeri útra kilátogató mintegy hatezer szurkolójának csak egy félidőn át tartó mezőnyfölénnyel tudott a kedvében járni az Újpest FC, a Paris Saint-Germain a visszavágón is nyert, így könnyedén jutott az UEFA-kupa második fordulójába.

Érkezett a Megyeri úti Újpest-PSG visszavágóra vagy ötven francia szurkoló, ám megeshet, hogy éppen miattuk fizethet a különben is ezer sebből vérző lila-klub csinos összeget büntetésként. A párizsi ultrák ugyanis a meccs elején hatalmas görögtüzeket gyújtottak a lelátón, miután a hazai hívek gyorsan neki is estek Muszbek Mihálynak, a Magyar Labdarúgó Liga igazgatójának, próbálja meg elintézni, hogy tiltsák be a Parc de Princes-t is. Elvégre, jelezték az indulatba jött drukkerek, a "violák" a Ferencváros elleni rangadón történt botrány miatt két bajnokijukat is zárt kapuk mögött kötelesek megrendezni, bár ez a pénteki fejlemények tükrében már nem is olyan biztos.

Eltörölték az Újpest és a Fradi büntetését/sport/magyarfoci/20021004eltoroltek.htmlPetárdákat találtak az újpesti stadionban/sport/magyarfoci/20021004petardakat.htmlHajrá Lilák!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

A PSG ellen viszont hatezer néző is helyet foglalt a lelátókon, ami annyiban érthető, hogy egyetlen honi tévécsatorna sem közvetítette a mérkőzést. A liláknak azonban csak az első félidőben akadt volna némi sanszuk megszorongatni a franciákat. A Újpest szikár mezőnyfölényben futballozott ekkor, de sajnos szemmel láthatóan a magyar játékosok nem hittek a sikerben. Pedig a szurkolók remek hangulatot varázsoltak a lelátókra, de fájdalom, a PSG a tunéziai Benachour találatával a Megyeri úton is győzött, amit Szabó András, az Újpest vezetőedzője így kommentált: "Jobb csapat a PSG, az első félidőben még tartottuk magunkat, ám amitől féltem, bekövetkezett. A franciák egy kontrából vezetést szereztek, ezzzel minden eldőlt, ezért is cseréltem le két csatárunkat, Horváth Ferit és Kovács Zolit, mivel pihentetni akartam őket a hét végi bajnokira."

Luis Fernandez, a PSG trénere szomorúan kezdte értékelését: "Mindannyiunkat lesújtott a hír, hogy Párizsból Budapestre tartva elhunyt egy hétéves szurkolónk. Az első 45 percben akadtak gondjaink, később azonban nem forgott veszélyben a továbbjutásunk."

Bánki József