Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 20 fős keretét a jövő szombati svédországi és az október 16-i, San Marino elleni Megyeri úti Európa-bajnoki selejtezőre, a csapat a stockholmi találkozón mutatkozik be a kvalifikációs sorozatban.

A névsorban csak két változás történt a szeptember 7-i, kétgólos magyar győzelemmel végződött izlandi barátságos találkozón "közreműködőkhöz" képest: a vakbélműtéten átesett Bodnár László (Dinamo Kijev) visszatért, míg a Reykjavíkban debütáló, de azóta megsérült Molnár Balázs (ZTE) helyett Korolovszky Gábort (Újpest) hívta be a szakvezető.

"Mindenképpen meglepetést szeretnénk okozni a svéd fővárosban, míg San Marino ellen igazolni akarjuk a papírformát" - mondta Gellei, majd hozzátette: "Teljesen elégedett akkor lennék, ha négy pontunk volna a két összecsapás után."

Vajon mitől jobbak ANNYIRA a külföldi focisták?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=46504

A stockholmi mérkőzés különleges lesz abból a szempontból, hogy a magyar válogatott napra pontosan száz évvel korábban játszotta első - szomorú emlékű - hivatalos találkozóját: 1902. október 12-én 0-5 volt az eredmény Ausztria ellen Bécsben. A keret tagjai hétfőn 14 órakor találkoznak a Puskás Ferenc-stadionban, majd a csütörtöki elutazásig a tatai edzőtáborban készülnek.

A keret:
kapusok:
Babos (Breda), Király (Hertha)
védők:
Bodnár (Dinamo Kijev), Dragóner (FTC), Fehér Cs. (Breda), Gyepes (FTC), Juhár (Újpest), Korolovszky (Újpest), Lőw (Energie Cottbus), Urbán (ZTE)
középpályások:
Böőr (Debrecen), Dárdai (Hertha), Halmosi (GAK), Lipcsei (FTC), Lisztes (Bremen), Miriuta (Energie Cottbus)
csatárok: Fehér M. (Benfica), Gera (FTC), Kenesei (ZTE), Tököli (FTC)
biztonsági tartalékok:
Szűcs (FTC), Füzi (MTK), Kabát (Denizlispor), Tokody (Újpest), Zavadszky (MTK)

Gelleivel párhuzamosan Róth Antal, az Eb- és ötkarikás selejtezőket szintén ezúttal kezdő olimpiai (U21) válogatott szövetségi edzője is megnevezte jelöltjeit, akik jövő pénteken Svédország ellen lépnek pályára Västerasban, majd október 15-én San Marino korosztályos együttesét fogadják Kecskeméten.

Az olimpiai keret:
kapusok:
Balogh J., Fülöp
védők:
Bodor, Makra, Máté, Nagy G., Pusztai, Regedei, Szélesi
középpályások:
Buzsáky, Czvitkovics, Fehér Z., Németh N., Tóth B.
csatárok:
Bajzát, Koplárovics, Szabics, Torghelle