Társoldalunk:

Auxerre-be látogat az Arsenal

A nagyobb rangadók ezen a héten is keddre maradtak a BL-ben, de a szerdai mérkőzések is tartogatnak csemegéket a futballínyenceknek. Ilyen lehet például az utóbbi hetekben kiváló formában futballozó Arsenal auxerre-i vendégjátéka, vagy az eddig meglepetésre jól szereplő FC Basel vizitálása a spanyol listavezető Valencia otthonában. Nagy kérdés még, hogy a C csoportban végre gólt szerez-e valamelyik együttes a Real Madridon kívül, és az is érdekes lehet, hogy az egyaránt saját futballiskolával rendelkező Rosenborg és Ajax miként végez egymással.

SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

Az Ágyúsok az elmúlt hetekben úgy futballozott, mintha egy másik dimenzióból jött volna: az angol klub látványos támadójátékával már-már a hetvenes évek holland válogatottja által bemutatott totális futballt idézi, és egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy ez a szereplés véget érne.

A londoniakat egyelőre a kettős megterhelés sem fárasztotta ki túlságosan, a múlt héten egyaránt négy gólt rúgtak a PSV Eindhovennek és a Leedsnek is, ráadásul idegenben. Arsene Wenger csapatára most is egy idegenbeli találkozó vár, bár a franciaországi meccs az Arsenal jó néhány futballistájára, na meg a tréner számára egyet jelent a hazatéréssel.

A sérült Martin Keown helyén például a védelemben minden bizonnyal a gall Pascal Cygan szerepel majd, és a kezdő tizenegyben szerepelhet még Wiltord, Vieira és Henry is.

Az Achilles-ín sérülést szenvedett Dennis Bergkamp is hiányozni fog, de mivel Nwankwo Kanu pótolja majd, minőségromlásról nem nagyon beszélhetünk. A másik oldalon az Auxerre-ben éppen az a Djibril Cissé sérült, akit sokan Henry méltó utódjának kiáltottak ki, de rajta kívül biztosan nem játszhat Lionel Mathis sem, sőt, Olivier Kapo és Jean-Alain Boumsong is sérüléssel bajlódik, aminek következtében még maga Guy Roux sem nagyon bízik a győzelemben.

Az Arsenal egy győzelemmel karnyújtásnyira kerülhet a továbbjutáshoz, a PSV Eindhovennek viszont mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy ne távolodjon el teljesen a legjobb 16 kerüléstől.

A hollandok ebben az idényben még nem rúgtak gólt a BL-ben, így Guus Hiddink újabb csatárduót próbálhat ki: a holland góllövőlista első helyén álló Mateja Kezsman partnere ezúttal nem Jan Vennegoor of Hesselink vagy Arnold Bruggink, hanem a fiatal brazil Leandro lesz.

Az eindhoveniek szándékait jól jelzi, hogy a várható kezdő tizenegyben a két ék mellett két villámszélső, Dennis Rommedahl és Arjen Robben is helyet kapott, a védelemből azonban nagyon hiányozni fog az Arsenal ellen megsérült Kevin Hofland. A Borussia Dortmund minden bizonnyal kontrákra játszik majd, igyekezve kihasználni a brazil Éwerthon gyorsaságát, és szükség esetén a sérüléséből felépülőben lévő Marcio Amoroso is beszállhat, őt azonban Sammer mester egyelőre a kispadon tartalékolja.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK