Vágólapra másolva!
A bajnokságban a Bayern München ellen aratott győzelem, úgy látszik, valóban visszaadta a leverkuseniek lendületét, hiszen a Bayer a BL-ben idegenben tudott nyerni a Maccabi Haifa ellen. Arra azonban valószínűleg kevesen számítottak, hogy a gyógyszergyáriak két gólját is a horvát Marko Babic szerzi, aki a Bajnokok Ligájában különösen eredményesnek számít.

Babic 1981. január 21-én született Eszéken, és a helyi NK Osijek együttesében kezdett el futballozni. Valóságos csodagyereknek tartották, és már 17 esztendősen bemutatkozhatott a horvát élvonalban, az 1997-98-as pontvadászatban egy találkozón lépett pályára.

A következő idényben már két összecsapáson szerepelt, majd az ezt követő bajnokságban már alapember volt az eszékieknél. Hogy csak 13 mérkőzésen játszott, annak prózai oka volt: 2000 januárjában ugyanis az Osijek eladta a Bayer Leverkusennek Jurica Vranjessel együtt.

A két fiatal horvát tehetség eleinte csak a Leverkusen amatőrcsapatában szerepelt, a 2000-2001-es szezonban Babicot mindössze három meccsen küldték pályára a Bundesligában. Ennek ellenére mindketten stabil tagjai voltak a horvát utánpótlás-válogatottnak.

Babic vezérletével feltámadt a Leverkusen/sport/focivilag/bl/20021001blmunchenben.html?pIdx=1

A legutóbbi idényben Vranjes már felkerült a felnőttekhez, ám Babic maradt az amatőröknél, és csak esetenként játszott az első csapatban. A Bundesligában így megint három meccsen szerepelt, a BL-ben pedig a Juve ellen az utolsó percekben cserélték be, de ez is elég volt neki, hogy gólt szerezzen.

Következő Bajnokok Ligája-találkozója a döntő volt, ahol szintén csereként állt be. Talán ennek is köszönhetően a nagyválogatottba is meghívót kapott, és itt egy összecsapáson játszott, a vébékeretbe azonban nem került be. A mostani pontvadászatban a sok sérült miatt több lehetőséget kap a Leverkusenben, és a Haifa ellen ezzel élni is tudott.