Vágólapra másolva!
Néhány nap alatt fordulatot vett Korsós Attila és a Videoton ügye. A múlt héten még arról tájékoztatott bennünket a nyáron Salzburgból hazatért labdarúgó, hogy beperelte a fehérvári klubot, mivel becsapták őt, s erre bizonyítékai is vannak. Azóta Viniczai Tibor ügyvezető igazgató távozott a fehérvári klubtól - mivel indul az önkormányzati választásokon, és a két tisztség összeegyeztethetetlen számára - s lőn a meglepetés, a napokban Korsós Attila megegyezett a Videoton vezetőivel, és már edzésbe is állt a Sóstói-stadionban.

"Valóban megegyeztem a fehérvári vezetőkkel, és a pertől is elálltam" - kezdte Korsós, majd hozzátette: "Az új vezetőséggel tisztáztunk mindent, s mint kiderült, belharc áldozata lettem. Már tiszta erőből tréningezek, s mivel komoly fizikai lemaradásom van, egyelőre nem tudom, hogy mikor léphetek pályára. Ősszel valószínűleg csak húsz-huszonöt perceket, maximum egy félidőt bírnék játszani, de a lényeg, hogy újra futballozhatok. Elvégre azért jöttem haza Ausztriából is, hogy folyamatosan játszhassak."

Várhidi Péter örül a csatár megszerzésének: "Köztudott, hogy kóros gólszegénységben szenvedünk, s ő segíthet a gondjainkon. Ismerjük Korsóst még Újpestről, kiváló képességű futballista, ám jelenleg még nagy a fizikai lemaradása a többiekkel szemben. Ráadásul még az MLSZ-nek is áldását kell adnia a szerepeltetésére, bár ha jól tudom, a FIFA hozott egy olyan határozatot, hogy az augusztus 31. után szerződés nélkül maradt játékosok szabadon igazolhatók. Mindenestre egyelőre Korsósnak edzenie kell, ősszel talán egy-egy félidőre bevethető lesz, tavasszal viszont a meccseken már kilencven percen keresztül szeretnénk számítani rá."

Bánki József