Társoldalunk:

BL: Inzaghi a kiesés szélére sodorta a Bayernt

A BL első csoportkörének a harmadik fordulójában - ami a továbbjutó helyeket illeti - még nem dőlt el semmi, ám az biztos, hogy a két évvel ezelőtti BL-győztes Bayern Münchennek igen nehéz dolga lesz, ha tovább akar menni a G csoportból. Történt ugyanis, hogy a bombaformában lévő Milan az élete talán legjobb, illetve leggólérzékenyebb játékát produkáló Inzaghinak köszönhetően 2-1-re győzött a müncheni arénában.
SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

Az E csoportban a pont nélkül álló Newcastle a Juventus otthonába látogatott, és a Szarkák ígéretükhöz híven győzelemre játszottak, még akkor is, ha a csatársorban Alan Shearer mellett Kieron Dyer szerepelt, aki alapjában véve inkább támadó középpályásnak számít.

A torinóiaknál a szokásos kezdő tizenegy szerepelt, Marcello Lippinek azonban a vártnál korábban pályára kellett küldenie a sérüléséből éppen hogy csak felépült David Trézégeut, mivel Marco di Vaio súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A Parmától a nyáron megvett csatár összefejelt O'Briannel, elveszítette az eszméletét, kórházba is kellett szállítani, és valószínűleg hetekig nem állhat majd a csapat rendelkezésére.

Feyenoord - Dinamo Kijev 0-0
Juventus - Newcastle 2-0
A Juve szerencséjére Trézéguet gond nélkül visszailleszkedett a gárdába, a helyzetbe kerülés nem jelentett neki problémát, a gólszerzéssel azonban hadilábon állt, a legnagyobb lehetőségeket is elhibázta. Ugyanez elmondható volt a vendégekről is, akik szintén rengeteg helyzetet alakítottak ki, vagyis a találkozó annak ellenére rendkívül mozgalmas volt, hogy az első félidőben nem született gól.

A második játékrészben aztán a találatok is megérkeztek, köszönhetően Alessandro del Pierónak, aki ellenállhatatlan formában futballozik. A Juve ezzel rendkívül közel került a továbbjutáshoz, de még nem teljesen biztos a helyzete, mivel a Newcastle-t a másik két együttes is le tudta győzni korábban. Az angolok ezzel szemben már csak abban bízhatnak, hogy mind a három hátralévő meccsüket megnyerik, ami az eddigi eredményeket elnézve nem valószínű.

A Szarkák helyzetét csak az segítette valamelyest, hogy a csoport másik meccsén döntetlen született, így sem a Feyenoord, sem a Dinamo Kijev nem húzott el túlságosan. Az ukrán együttes kezdő tizenegyében ismét helyet kapott a magyar Bodnár László, akinek akadt dolga bőven, mert a találkozó legnagyobb részében a hazaiak támadtak.

Az első félidőben a Dinamónak szinte tökéletesen sikerült semlegesíteni a hollandok csatárait, Pierre van Hooijdonk ezúttal csak szabadrúgásból volt veszélyes, és a pontrúgásokat sem tudta olyan jól irányítani, ahogyan szokta. A második játékrészben a Feyenoord már nagyobb elánnal futballozott, ám ez nem vezetett eredményre, így maradt a gól nélküli döntetlen, amivel a kijeviek egyáltalán nem voltak elégedetlenek, lévén utoljára majd két éve szereztek pontot idegenben a BL-ben.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK