Társoldalunk:

A Bayern az életéért játszik a halálcsoportban

Már a harmadik forduló következik a Bajnokok Ligájában, és a csoportmérkőzések feléhez érkezve egyre nagyobb az egyes mérkőzések tétje, hiszen azok a csapatok, akik ebben a fázisban is hátrányban lesznek, nem sok jóban reménykedhetnek a továbbjutást illetően. Ebből a szempontból a Bayern München-AC Milan vagy a Maccabi Haifa-Bayer Leverkusen összecsapás különösen izgalmasnak ígérkezik, némelyik csoportban pedig akár az egyik továbbjutó hely el is kelhet.

SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

Az E betűjelű kvartettben erre azért kicsi az esély, ám amennyiben a Newcastle United nem kezdi meg a pontszerzést, akkor a Szarkák végleg elbúcsúzhatnak továbbjutási álmaiktól. Érzi ezt az angol klub csapatkapitánya, Alan Shearer is, aki szokásához híven nem kertelt, hanem kijelentette: együttesének egész egyszerűen meg kell nyernie a Juventus elleni torinói találkozót.

Ez azonban csak kimondva ilyen egyértelmű, hiszen a Zebrák eddig veretlenek a BL-ben és az olasz bajnokságban is, és a lehető legjobb összeállításban várhatják az angolokat. A sérüléséből lassacskán felépülő David Trézéguet várhatóan a kispadon kap majd helyet, de a Del Piero-Di Vaio csatársor is sok gondot okozhat a vendégeknek, akiknél Craig Bellamy ezen a találkozón kezdi meg három mérkőzésre szóló eltiltásának letöltését.

Könnyen lehetséges, hogy a Szarkák mestere, Bobby Robson kockáztat majd, és Kieron Dyert Shearer partnereként a csatársorba jelöli - veszítenivalója nincsen, annyi biztos.

A csoport másik találkozóján a Feyenoord vendége a Dinamo Kijev lesz, és a hollandok nem a legjobb előjelekkel várhatják a meccset, hiszen a hét végén az RBC Roosendal ellen elveszítették szezonbéli veretlenségüket. A rotterdami gárdából Kees van Wonderen és Ramon van Haaren is hiányozni fog sérülés miatt, Pierre van Hooijdonk viszont szinte biztosan játszani fog annak ellenére, hogy ő is fájlalja a bokáját.

A vendégeknél Bodnár László minden bizonnyal ismét a kispadon kap majd helyet, és a Dinamónak mindenképpen javítania kellene katasztrofális idegenbeli mérlegén ahhoz, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért, hiszen a kijeviek utoljára 2000 márciusában szereztek pontot idegenben a BL-ben. A Feyenoord viszont immár 13 mérkőzése veretlen az európai kupaporondon.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK