Vágólapra másolva!
Alig volt olyan európai ország a nyáron, ahol nem okozott volna gondot a televíziós társaságok rossz anyagi helyzete a bajnokság rajtja előtt, hiszen a közvetítésekből származó bevételek mindenhol fontos forrásnak számítanak. Most éppen Görögországban adódtak problémák, mivel a tíz élvonalbeli együttessel szerződésben álló cég csődöt mondott, és ezzel veszélybe került a bajnokság folytatása.

Görögországban összesen tíz klub, az Olympiakosz, a Panathinaikosz, az AEK Athén, a PAOK Szaloniki, az Arisz Szaloniki, az AO Xanthi, a Panioniosz, a Panahaiki Patrasz, a Proodeftiki Nikea és a PAS Jannina kötött szerződést az Alpha Digital nevű előfizetéses csatornával találkozóik élő közvetítéséről, ám csak két forduló telt el a bajnokságból, amikor kiderült: a cég anyagi problémákkal küzd.

A liga szeptember 11-re rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy megvitassa a helyzetet, amikor robbant a bomba: az Alpha Digital bejelentette, hogy csődbe ment, és egyetlen drachmát sem tud fizetni a kluboknak. A tíz érintett egyesület azt kérte, hogy a pontvadászat harmadik fordulója, amelyet szeptember 14-15-re írtak ki, maradjon el, ám a halasztásra már nem volt lehetőség, mivel a liga főszponzora, a görög "szerencsejáték rt.", az OPAP már elkezdte a heti totószelvények értékesítését.

A liga ezt követően a sportminisztériumhoz fordult segítségért, és azt szerette volna elérni, hogy az állam tegye lehetővé a fixált oddszú fogadásokat, amelyeket a jelenleg érvényben lévő görög törvények tiltottak az országban, és ezek bevételének egy része közvetlenül a csapatokhoz kerüljön. A sportminiszter, Evangelosz Venizelosz azonban elutasította az egyesületek kérését, mondván, a kluboknak vállalniuk kell a felelősséget korábbi döntéseikért. "Ha a kormánynak a között kell választania, hogy megtartja korábbi szociális intézkedéseit, vagy pedig állja a bajnokság költségeit, akkor semmiféle dilemmáról nem beszélhetünk. Kitartunk azon álláspontunk mellett, hogy nem avatkozunk be, és nem vállaljuk mások rossz üzleti döntéseinek következményeit" - nyilatkozta a miniszter.

Ez meglehetősen rossz hír volt a klubok számára, amelyek költségvetésük nagy részét a televíziós közvetítésekből származó bevételekre alapozták. A hétvégi, harmadik fordulót azért lejátszották, és a liga ezt követően ismét gyűlést tartott, amelyen tagjai úgy döntöttek, hogy szeptember 23. és október 27. között felfüggesztik a bajnokságot. A szeptember 22-re kiírt, negyedik fordulót tehát lejátsszák, de ezt követően legközelebb október 27-én lépnek majd pályára a csapatok. Ez két játéknap elhalasztását jelenti, "csak" a szeptember 29-re és október 6-ra kiírt forduló marad el, mivel október 13-án az Eb-selejtezők, egy héttel később pedig a görög választások miatt eleve nem lettek volna mérkőzések. A döntést a liga nem egyhangúlag hozta meg, két egyesület, a Panathinaikosz és az Iraklisz nemmel szavazott a javaslatra, de a többség szava döntött.