Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga harmadik fordulójából elhalasztott mérkőzésen a címvédő ZTE 2-2-es döntetlent játszott a Sopron vendégeként.

Borsodi Liga, harmadik forduló:
Sopron - Zalaegerszeg 2-2 (2-1)
Sopron, 2000 néző
vezette: Bede
Sopron: Farkas - Horváth R., Szabados, Tóth A. - Perger (Orabinec 83.), Fehér, Pintér, Somogyi, Tóth I. - Tóth M., Sira (Javrujan 77.)
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka (Sabo 59.), Szamosi - Ljubojevic, Vincze O., Balog, Egressy (Koplárovics 78.) - Faragó, Kenesei (Král 89.)
gól: Tóth M. (12.), Sira (34.), illetve Kenesei (13., 63.)
sárga lap: Fehér (18.), illetve Vincze O. (89.)

12. perc: Somogyi ívelte a labdát a leshatárról induló Sirához, aki a jobbösszekötő helyén érkező Tóth Mihály elé emelt, a csatár hat méterről, Turi mellett a kapu közepébe lőtt (1-0).

13. perc: Pintér vesztette el a labdát a soproni térfél közepén, majd Faragó a tizenhatos jobb oldaláról középre ívelt, és Kenesei tíz méterről remekül helyezett fejessel egyenlített (1-1).

34. perc: Somogyi végzett el szabadrúgást a felezővonal közeléből, a balösszekötő helyén előretörő Sirához játszott, aki Csókát lefutva, ballal egyből a hosszú sarokba lőtt (2-1).

63. perc: Kocsárdi jobb oldali beadását követően Kenesei gyönyörű mozdulattal, tizenkét méterről ollózott Farkas kapujának jobb felső sarkába (2-2).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020920aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A találkozó elején nyílt, jóiramú futballt láthattak a szurkolók, mindkét csapat gólratörően játszott. A Sopron vezető gólja után azonnal egyenlített a bajnokcsapat, ám Kenesei fejesgólja nem "fogta meg" a soproniakat. A hazaiak futószalagon gyártották a gólhelyzeteket, és az addig többet is elpackázó Sira révén megérdemelten jutottak vezetéshez.

Szünet után beszorította ellenfelét a bajnok, és bár a jól záró soproni védelem mellett igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, Kenesei remek villanásával egyenlített. A hajrában még a hazaiak előtt adódott két lehetőség is, ám ezeket nem tudták értékesíteni, így mivel az első félidőben a Sopron, szünet után pedig inkiább a ZTE akarata érvényesült, így igazságosnak mondható döntetlen született, egy kifejezetten jó mérkőzésen.

Komjáti András (Sopron): "Az első negyedórában eldönthettük volna a három pont sorsát. Szünetig bátran, jól játszott a csapat, a második félidő egyes időszakaiban viszont fölénybe került a ZTE, bár igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A hajrában egy kis szerencsével nyerhettünk volna, úgy érzem, közelebb álltunk a győzelemhez."

Bozsik Péter: (Zalaegerszeg): "Reális döntetlen született. A Sopron nagyon jól játszott, mi viszont nem tudtuk megismételni a Győr ellen nyújtott teljesítményünket. Ha ez sikerült volna, akkor nyerhettünk volna."

Botár László