Vágólapra másolva!
Néhányan ugyan mosolyogtak már a kandidálás puszta tényén is, de a magyar futballban tevékenykedők zöme szívvel-lélekkel a reménybeli, 2008-as Európa-bajnoki rendezés mellett korteskedik. Kaposvárott például a polgármester, Szita Károly mellett Bene Ferenc, az egykori olimpiai bajnok, 76-szoros magyar válogatott labdarúgó is fogadta a lehetséges 2008-as Eb-helyszíneket látogató UEFA-bizottságot.

"Az UEFA-delegáció abszolút dicsérőleg szólt a kaposvári körülményekről - kezdte Bene Ferenc, majd hozzátette: - Tetszett nekik a város, a környezet, a repülőtér közelsége, valamint a közlekedéssel és a stadion építésének ütemével is elégedettek voltak. Baráti jó tanácsokat azért adtak a magyar szervezőknek, például a média, a televíziós állások elhelyezésével kapcsolatosan, ám ezek csak segítő szándékú megjegyzések voltak a részükről, nem pedig bírálatok."

"Természetesen én is örültem ezeknek a reagálásoknak, mivel Kaposvár közel áll a szívemhez, annak idején játszottam is a helyi Kinizsiben. Ezért fogadtam el első szóra az invitálást a rendezés népszerűsítéséhez. Nagyon jó lenne, s nem csupán Kaposvárnak, hanem az országnak no meg a magyar futballnak is, ha sikerülne elnyerni az Eb-rendezést."

"Bár nem tudom, hogy más, pályázó országok miként állnak az építkezésekkel és az előkészületekkel, szerintem van esélyünk a kontinensviadal elnyerésére, amit a mostani tapasztalataim alapján még bátrabban hiszek."

Bánki József