Vágólapra másolva!
Hiába jelezte korában Fabio Capello, az AS Roma labdarúgócsapa-tának vezetőedzője, hogy együttese csak Edgar Davidsszal lenne teljes, a Juventus holland labdarúgója nem igazol az olasz fővárosba.

"A Roma ajánlata nem volt kielégítő, így beigazolódott a korábbi elképzelésem, miszerint a klub soha nem is akarta komolyan megszerezni a középpályást" - jelentette ki Luciano Moggi, a Juventus klubigazgatója, miután kézhez kapta fővárosi együttestől a szerződéstervezetet. Moggi emellett gúnyosan megjegyezte, félő, hogy a kontraktus azért tartalmazott ilyen alacsony árat, mert az AS Roma pénzügyi gondokkal küzd, emiatt aztán jobb lenne, ha a Juventus megvehetné Francesco Tottit és Walter Samuelt, hogy "segítsen" a bajban.

Serie A: a nagy ötösből négyen maradtak/sport/focivilag/20020909serie.htmlKezdődhet a Serie A/sport/focivilag/20020910kezdodhet.html

A Davids-ügyben Franco Sensi, a római együttes elnöke csupán annyit mondott: "A Juventus tisztán jelezte, nem adják el a játékost." Capello viszont nem elégedetlen. Mint mondta, "az Emerson, Guardiola, Tommasi, Lima középpályás sor világviszonylatban is nagyon erősnek számít, s elég lehet a bajnoki cím megszerzéséhez."