Vágólapra másolva!

A bőrig ázott zalai hívek közül sokan, a végig zuhogó eső dacára félmeztelenül buzdították csapatukat. Nem kétséges: a ZTE vezetői nyár eleje óta azon szorgoskodnak, hogy a csapat a BL-ben és a bajnokságban is minél jobban szerepeljen. Ehhez megnyerték öt évre szponzornak a Borussia Dortmundot is támogató német energetikai magáncéget, nyilván ez is hozzájárult ahhoz, hogy a zalaiak a tavalyi 320 millióval szemben idén fél milliárd forintos büdzsével gazdálkodhatnak, és az utánpótlásképzést is kiemelten kezelik. Nem is filléreskedtek a zalai elöljárók, hiszen 14 autóbusszal és egy hat vagonból álló vonatszerelvényel szállították a klub költségén a szurkolókat az Üllői útra. Össze is jött 5 ezer néző a franzstadti arénában, a zalaegerszegi sportcsarnok melletti óriáskivetítőn pedig az otthon maradottak ezrei szoríthattak a kedvencekért.A Fradi-pályán akkor zúgott igazán a zalai ének az esőben, amikor Ljubojevic szép és okos gólt emelt a horvátok hálójába. Jól futballozott a ZTE, az utolsó húsz percet leszámítva taktikailag és technikailag ellenfele fölé nőtt, ám mindez mit sem ér, ha a zágrábi visszavágón nem sikerül megtartani a minimális előnyt.

S ha már a visszavágó szóba került, borítékolható, a horvátok "utaznak" majd a végre jó teljesítménnnyel kirukkolt és hatalmas felső kapufát lőtt Vincze Ottóra. A vendégek nem titkolták, nagyon kiborultak a Cottbusból hazatért középpályás magatartásától. Az igazsághoz tartozik persze, hogy Vinczét is ütötték-vágták a horvát labdarúgók, s amidőn jól állon csapták a magyar irányítót, az visszaütött, s csak a belga bíró jóindulatán múlt, hogy megúszta sárga lappal az esetet. Bozsik Péter viszont nem nézte el a korábbi hasonló eseteiből tanulni képtelen Vincze meggondolatlan cselekedetét, és százezer forintra megbüntette a történtekért. Ugyanakkor a fiatal tréner pedagógiai felkészültségét jelzi, hogy nem cserélte le Vincze Ottót, noha a szektorokban sokan ezt tartották volna bölcsebbnek, a szünet után ugyanis a futballista frontemberré lépett elő, és végre valódi képességeit megközelítően produkált.

Azért a lefújást követően csak megkérdeztük Bozsik Pétert, hogy egy pillanatra sem fordult-e meg a fejében, hogy a Vinczét lecserélje, mire a szakvezető ezt válaszolta: "Nem, mert a szünetben felhívtam a figyelmét arra, nem tűrök el még egy ilyen esetet, de azért sem akartam lehozni, mert jól játszott, benne volt a gól, amit parádés felső kapufája is jelzett. Az elismerés mellett azonban a büntetést sem úszhatja meg."

A Manchester jöhet Egerszegre/sport/focivilag/bl/20020726afeyenoord.htmlHajrá ZTE!http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=45409

A visszavágóval kapcsolatban a fiatal edző hozzátette: "Gólt vagy gólokat kell rúgnunk a továbbjutásért, amiben a magam részéről nagyon bízom, elvégre az Üllői úton is jobbak voltunk a horvátoknál." Erre rímeltek Lang József, a ZTE elnökének szavai is, a sportvezető ugyanis kijelentette: "Kár, hogy nem sikerült még egy gólt szereznünk, akkor nyugodtabban készülhetnénk a visszavágóra. Az viszont biztató, hogy a 90 perc nagy részében ellenfelünk fölé nőttünk. A buzdításban Zágrábban sem lesz hiány, hiszen páratlan szurkolótáborunk, ahogy az Üllői útra, úgy a horvát fővárosba is nagy számmal elkíséri majd a csapatot."

Bánki József