Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatának klasszisa szerint idén - a vb-döntőben szerzett két találata alapján - Ronaldónak jár az Aranylabda.

"Minden játékos arról álmodik, hogy a fináléban betaláljon" - nyilatkozott a szavazást szervező France Football című szaklapnak a francia válogatott sztárja. "A brazilok az ő két góljával nyerték meg a világbajnokságot, ez olyan, mint egy álom."

Az Internazionaléban játszó Ronaldo hosszú térdsérülése után tavasszal tért végérvényesen vissza, majd a koreai-japán közös rendezésű vb-n a dél-amerikai csapat egyik legjobbja volt, s nyolc találatával a gólkirályi címet is elhódította. A németek elleni döntő mindkét gólját ő lőtte.

Zidane - miután szintén kétszer volt eredményes a franciaországi vb fináléjában - 1998-ban kapta meg az Aranylabdát, amelyet 1956 óta minden évben a sportújságírók voksai alapján ítélnek oda annak az európai csapatban szereplő játékosnak, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta. Tavaly a Liverpool és az angol válogatott csatára, Michael Owen kapta az elismerést.